StihoveBG.com
Начало

Статистика
   Произведения: 167,141
   Потребители: 12,430
   Автори: 4,038
   Коментари: 324,997
   Точки: 2,669,881
   Съобщения: 184,489
   Лексикони: 4,509
   Снимки: 10,719

Следете ни в
Следете stihovebg в Facebook Следете stihovebg в Twitter
Творба - информация

ПРОФИЛАКТИКА НА ДУШАТА

Мой термин. Сама го въведох по необходимост в натоварените си дни.

  Профилактика на душата може да си прави всеки в удобно за него време и по избран от него начин. Едни избират чрез йога да профилактират душите си, други чрез любима музика или медитация. /Една малка вметка – медитацията отпуска, но може и да ти навреди, ако изпаднеш в дълбок транс. Тогава само нишката, свързваща душата с тялото е пътя за завръщане. Ами, ако докато витаеш из любопитни светове, някоя друга духовна същност се настани в тялото ти? Представяш ли си какво може да последва? Обсебване. А то е страшно!/

  Профилактика на душата можеш да си направиш и със съдържателен театър, концерт, любимо предаване, задушевен разговор с приятели на чаша чай или кафе… Душата сама ще ти подскаже дали си уцелил метода. Ако по време на профилактирането запърхат пеперуди в слънчевия ти сплит, успял си. Това са не просто пеперуди, а твоята пеперудена душа, която ти дава знак за удовлетвореност, хармония, разтваряне и сливане с красотата на случващото се с теб.

  Профилактирай душата си системно. Не си на Земята само за да работиш до отмала. Дошъл си тук и за да се наслаждаваш. Въпреки, че всекидневно убиват красотата в дните ни с битовизми, притискане до стената, напрежение, войни, високи цени, безизходица… Повярвай ми – ти си толкова силен, че би могъл в целия този хаос да намериш малко време и за душата си и нейната профилактика. Не я профилактирай с пошлост. Пошлостта не е профилактика за душата, а за тялото. Бъди внимателен. Нима има нещо по-ценно от душата – този дар от Бог? Само чрез душата не губим връзката си с Него, а тази връзка е най-важната.

  Грижи се за душата си!

vote гласувай за творбата | favor добави в любими | send изпрати на приятел
comment напиши коментар | error открих грешка | alert сигнализирай за нередност
save as txt свали като txt | save as doc свали като doc | save as pdf свали като pdf

автор:

раздел: Проза -> Есета
публикувана на: 2013-09-28
прочитания: 322
точки: 18 (виж далите точки)
коментари: 7 (виж коментарите)
препоръчано от: 10 (виж препоръчалите)

Вход