uFeel.me
Още за мълчанието
Автор: pavli,  3 август 2009 г. в 21:08 ч.
прочити: 2385
   Видове мълчания:
– Мълчание по рождение;
– Мълчание по необходимост;
– Мълчание по желание;
– Мълчание поради безразличие;
– Мълчание по принуда;
– Мълчание заради тайна...
   Мълчанието по рождение е карма. Налага ти се цял живот да слушаш другите. И да имаш една-единствена мечта – да можеш да говориш. Когато е необходимо, добре е да си трениран и да умееш да мълчиш... Че излишната дума, току-виж ти изиграла лоша шега: да обидиш някого, да предизвикаш лавина от непредвидими събития, да изпаднеш в неловка ситуация... Ако можеш да мълчиш по желание, би могло да се каже, че се владееш... Но пък не е за пренебрегване и версията, че си инат. На никого не пожелавам да изпита мълчанието поради безразличие... Още по-тежко е, когато се налага да мълчиш, ако обстоятелствата те принуждават или мислите ти крещят от тревога! А заради тайна, какво да кажа... „Запази тайната от милост...” Всяка тайна, която ти е поверена и не я задържиш зад зъбите си, може да промени нечий живот, включително и твоя...
  Мисля, че е цяло изкуство да се научим да владеем мълчанието. И ако успеем без думи да кажем най-съкровените си мисли и точният човек ги улови, тогава може би сме се доближили до съвършенството и пълнотата, която всеки се стреми да достигне в живота си...

                                                              © Павлина Петрова 





    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me