uFeel.me
Опит
Автор: pavli,  19 юни 2009 г. в 13:55 ч.
прочити: 2282
                Две неща в живота си установих със сигурност:
Първо: Няма значение какво искаш.
              Искаш си, ама зависиш от обстоятелства, възможности, средства, хора... Дори приятелите ти, които знаят какво искаш и се стремят да ти доставят удоволствие, не винаги могат да удовлетворят желанията ти. И те са притиснати от обстоятелствата понякога. Един мой познат казва: „Искам да не искам, ама то си е пак искане.”
Второ: Трябва да умееш да се приспособяваш.
               Да приемаш хората такива, каквито са; да сътрудничиш на случая и да умееш да извличаш поуки от всичко, което ти се случва; да внимаваш за това, което ти се предлага в живота - да се радваш на онези дребни жестове и случки, които могат да преобърнат състоянието ти и да се почувстваш значим и специален. (Можеш да изпиташ щастие и без това, от което си смятал, че имаш нужда. Важното е да го осъзнаеш.) Неотменим фактор е да си здрав. Това означава всичко да ти е балансирано - храната, физическите натоварвания, умственото напрежение, душевните емоции; да отглеждаш само положителни мисли и да не забравяш, че всяка болест ти е пратена, за да осъзнаеш нещо, да поправиш грешка и смениш посоката; да усвоиш пореден житейски урок. И да вярваш в благоприятния изход! Да впрегнеш всички сили, воля и въодушевление, за да се случи. Нито за миг да не допускаш друга възможност.
            Затова пожелавам на всички: „Бъдете здрави! Останалото се нарежда.”

                                                           © Павлина Петрова

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me