uFeel.me
Новите варвари
Автор: leonardo,  25 януари 2009 г. в 14:54 ч.
прочити: 329

Виждали сте ги, нали? Те са навсякъде около нас. Заобикалят ни, пречкат се, блъскат се, ръгат се. Те са тези, които се качват първи в трамвая. И първи сядат. Които не правят разлика между млад и стар.

Те са тези, които шофират пияни. Които могат да те убият, просто защото така са решили. И даже не знаят какво са решили. За които отговорността им към себе си я няма, какво да говорим за другиго.

Те са тези, които ни заглушават с чалга. Които живеят до нас и не ни дават мира от шум. Които се возят в асансьора с цигара в уста. Които ядат семки в асансьора и крадат крушката му.

Те са тези, които превръщат общите мазета в частни. Които трупат боклуци по общите части и тавани и така стават заплаха за живота и сигурността на останалите.

Те са тези, които се карат на децата ни. На онзи техния си диалект, от който ние нищо не разбираме. И които ни държат сметка защо като сме чистили, сме им преместили щайгите "от село".

Те са тези, които "знаят" чужди езици, но като напишат нещо е пълно с грешки. Знаят езици, но не знаят и собствения си език. Които не правят разлика между "с кой" и "с кого", например.

Те са тези, които слагат колите си по тротоарите. Които мият колите си така, че всичко после е мръсно. Които ремонтират или форсират непрекъснато по най-шумния начин.

Те са тези, които всичко знаят и всичко могат. Които са хванали Господ за шлифера. Които не могат да видят по-далеч от носа си. Които не знаят от къде идват, нито накъде отиват. Които имат капаци не само на очите, но и на мозъка си.

Те са тези, за които Шилер е музикант, а "Одата на радостта" е написана от Риголето. За които Рафаело е синът на Рафа Бенитес, а Жорж Санд е един от тримата мускетари.

Те са и тези, които се гаврят със семействата ни. Които подлъгват половинките ни и обезчестяват семейното огнище. Които разбиват живота ни и ни омърсяват. Които отнемат детството на децата ни.

Хора, не им се давайте! Бъдете нащрек и се борете. Нека цивилизацията надделее над хаоса!

25.01.2009.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me