uFeel.me
Нива на общуване с вятъра
Автор: pavli,  3 октомври 2009 г. в 09:36 ч.
прочити: 2263

  Нека „вятър” да бъде сборно понятие и обознача с него човешките трудности и предизвикателства... 

  Мисля, че мога да определя пет нива на общуване с вятъра:
  1. Скриваш се на завет...
  2. Не обръщаш внимание на вятъра.
  3. Изпълняваш волята му.
  4. Обяздваш го...
  5. Опълчваш се срещу вятъра!
  Всеки може да преодолее първото ниво... С малко усилия и непукизъм преминава и второто. За третото вече се изискват умения, търпение, пренебрегване на собствените интереси... Към четвъртото се стремят непокорните. Малцина успяват... Иска се и смелост, изобретателност, постоянство... За петото ниво трябва и известна доза безразсъдство... „Срещу” винаги крие рискове, изненади, изпитания, несигурност... Готов ли си да се срещнеш с вятъра? Или ще му обърнеш гръб, за да стане попътен? Ако знаеш накъде точно вървиш и какво искаш... Но ще те върне и назад, поемаш и риска да те отвее в незнайни лабиринти... Коя посока избра – „срещу” или променливото „ако”?...



***
Буксуване - със скоростта на вятъра срещу вятъра...

                                                                    © Павлина Петрова




    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me