uFeel.me
Мечтите - илюзия или реалност?
Автор: ^ralka^,  30 ноември 2008 г. в 19:21 ч.
прочити: 3213
Мечтите! Най-красивото въображение на човека! Мечтите ни дават привилегията да се усмихваме на живота. Да следваме полета на една птичка, която има за цел да стигне до топлия юг. Не знам,птичките едва ли мечтаят, но имат цел! Ако приемем, че целта им всъщност е една мечта. Нека проследим техният път. Едно такова дребно и невинно създание, птичката, преминава през хиляди трудности за да постигне своята цел, както човека преминава през много препятствие за да осъществи мечтите си!
Малкото създание, ако при трудност се откаже това, може би значи смърт за него. Е, да, ако човек се откаже да продължи по не лекият път, до своята мечта, едва ли това значи смърт за него, но е смърт за неговата мечта, защото тя ще остане неосъществена. Но ако претърпим трудност и ни омръзне има вероятност да се замислим реално ли е да се мъчим да преследваме мечтите си като не знаем дали те не са просто една илюзия. Тогава сигурно ще сме склонни да се откажем, но трябва да помислим, дори и да са илюзия, с много желание, може би, могат да станат реалност.
Сравнявам трудностите на една птица с трудностите на човека да достигне мечтите си. Но съм сигурна, че както има птици, които се отказват и умират, така има и хора, които не могат или просто не искат да мечтаят. За мен обаче, това не са хора, които мислят реално, защото какво е то да живееш ден за ден без да имаш някаква цел. Според мен всеки човек трябва да мечтае, защото какво е живота без мечта която да го крепи!?! Мечтата е стимул да продължаваме напред. А тези хора, които нямат нито една мечта явно са на мнение, че всичко е една илюзия. Една известна личност е казала:"Без мечти, хората са като кораб без кормило"т.е те нямат бряг към, който да се насочат. А истинските мечтатели, те са хора, които търсят да видят бряг и да стъпят здраво на земята, дори и да смятат, че мечтите са илюзии се опитват да ги направят реалност. Единственото нещо, което може да попречи на мечтите ти да станат реалност това си самият ти!
Трябва да правим всичко по силите си за да постигнем това което искаме.
Мечтите могат да бъдат илюзия, но тази илюзия с желание и усмивки може да стане реалност! „Мечтай все едно ще живееш вечно.Живей все едно ще умреш утре" Мечтай колкото се може повече, защото това е храната за душата ти, усмихвай се защото така ще можеш да живееш по-дълго и ще имаш време да осъществиш мечтите си, колкото и много да са те!А ако мечти ти липсват!Намери ги, или намери поне една,другите сами ще те открият!

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me