uFeel.me
Loading...
Автор: Ellan,  10 януари 2013 г. в 22:06 ч.
прочити: 315

Loading...

 

Стигам до морето, както винаги. Само там мисълта ми е кристално чиста. Студено е и почти тъмно. Навън е 4 градуса по Целзий, в душата ми, по-скоро минус 4...

Звездите се оглеждат във вълните, доволно потрепвайки от блясъка си. Вятърът е силен, но не реже като с бръснaч, по скоро оставя усещенето за тръпката след като си бил в басейн с топла вода или за ръцете на любимия човек, който бавно пракарва пръсти през кожата ти обирайки капките...Очакването е вълнуващо, но напоследък изнервящо. Чувствам се като бомба със закъснител. Броячът тиктака безмилостно. Ако имаше нещо като шалтер, с който щях да се изключа и да остана в пауза, бих го сторила. Времето е безмилостно. Към всичко и всеки. Когато веднъж си бил истински щастлив, после все си в състояние на  loading  и нещо все не ти достига до 100%, заради омразния  buffering

На фона на вятъра, който се засилва, си давам сметка, че истината реже и от  това боли.  От това напоследък.., боли. Наоколо няма прозорци, в които да се загледам. Само отраженията на далечните светлини и  следите  на другите, пълни с пяна от морска вода.  Пясъкът   хрипти  мелодично под самотните ми стъпки.  Стъпките на човек, върнал се тайно от другите, за да прочете сам финалните надписи на потъмнелия вече екран,  намерил  себе си във  филма..

Клякам и протягам ръка да докосна водата. По пръстите ми остава бяла пяна. Подушвам ги, ухаят  на водорасли. Отърквам ги в палтото и бързам да си сложа ръкавиците.

В гърлото ми е свита някаква тъга. Струва ми се, че смисълът на всичко лежи затрупан някъде. Уморих се от очакване, от  епизоди и от отричане. Уморих се да не мога да казвам обичам те  на глас. Уморих се да спазвам дистанция от сърцето си. Хормонът на щастието ми стачкува. Любовта ми е зимна. НеПриказна. Очаква пролетните дъждове..

Знам, че скоро ще дойдат. Това е утеха.

Обръщам се и  вдишвам морето, но вятърът спира дъха ми. Оставам на пауза в опит да преживея зимата. За сега ще продължа да обичам, обвита в тишина.. Не, никаква тишина.  Ще си пусна  Adele  и  Someone like you.... like you ...likeyou. 

Само да се върна на топло.

 

Тони Тодорова

Ellan

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me