StihoveBG.com
Начало

Статистика
   Произведения: 166,917
   Потребители: 12,423
   Автори: 4,036
   Коментари: 324,123
   Точки: 2,668,052
   Съобщения: 170,799
   Лексикони: 4,507
   Снимки: 10,713

Следете ни в
Следете stihovebg в Facebook Следете stihovebg в Twitter
Творба - информация

Лекарите - най-ужасяващото изобретение на дявола

     Вероятно всеки човек доживял зряла възраст е попадал в лапките на онези същества с белите престилки. Ако не пряко - персонално за себе си, то поне косвено - за някакви свои близки. Повярвайте ми, по-добре е да ви вдигнат 10 пъти данъците, отколкото да ви се случи подобно събитие. Известни като Бялата мафия, тези ужасяващи същества въздействат чисто сугестивно с помощта на страха причинен от инстинкта ни за самосъхранение. През 90-те години в Полша силно нашумя едно чудовищно престъпление на ариегарда на Бялата мафия - т.нар. Бърза помощ. Оказа се, че тя е била в "интимна връзка" с редица частни погребални агенции. Резултатът - осигурявала на последните пресни трупове, за да могат те да изпълняват най-хладнокръвно и регулярно професионалните си задължения. Тогавашният президент на Полша - Квашневски, разпореди ексхумацията на 1800 трупа и така се разбра за този истински хорър, пред който бледнеят холивудските. Нещастниците бивали умъртвявани чрез задушаване в линейките, по пътя към болниците, от сръчни лекари и санитари, а душите им скоропостижно се възнасяли към най-високото небе. Задавам си простия въпрос:  Какво пречи подобен сценарий да се разиграе и у нас, или той отдавна вече е функциониращ? За всеки случай аз се въздържам да се возя в линейка, дори и като придружаващо лице, защото не се знае докъде се простират неограничените възможности на специалистите в бяло! Пък и не ми се вярва някой бг-президент да разпореди ексхумация, дори и с предизборна цел. Да не забравяме и клиниките за трансплантация. Те очакват свежи органи, за да им послужат за дебели и богати дебелосерци. И едва ли биха стояли примирено и набожно в смирено очакване. Така, че не избързвайте с декларациите за даряване на органи в случай на смърт. Нищо чудно при подобен подпис да се срещнете предсрочно със смъртта си, която не би възразила срещу подобен ускорен и форсиран вариант. На лековерните /в това отношение/ препоръчвам спешно да гледат канадския филм "Единственият изход е смъртта", както и германския филм "Месо" /филми прожектирани още през 80-те години у нас, с мрачен футуристичен оттенък, но и до днес не загубили актуалност/.

    Баща ми, бог да го прости, беше лекар патоанатом и от него - от първа ръка, научавах страховити истории, на които е бил неведнъж свидетел. Самият той изпитваше истински ужас от колегите си, защото ги познаваше по-добре от всеки друг. Един от най- фрапиращите случаи, които той ми разказа, беше отстраняването погрешка /при хирургична операция/ на здравия бъбрек на пациент /вместо на болния/. В резултат пациентът беше предал незабавно богу дух, а нещастният хирург умолявал на колене баща ми да покрие случая. Това, обаче, не се е случило, въпреки предложената значителна сума. Но колко ли пъти съвесттта е замълчавала пред подобни данайски дарове...? Забравянето на операционни инструменти в тялото на пациента по време на "успешна" хирургична операция е от разряда на лекарския фолклор. Напоследък, във връзка със спецификата на ситуацията с НЗОК, хирурзи назойливо преследват пациенти с искане да ги оперират, убеждавайки ги на какви рискове са изложени, ако не осъществят подобна хирургична интервенция. В резултат нерядко се отстраняват гърди и матки на невръстни пациентки, на които е лепната диагноза рак. При произнасянето на това страховито кодово име си готов да се оставиш в ръцете на цели екипи, за да те изтърбушат отвсякъде - дори и чисто профилактично, както постъпи например известната актриса Анджелина Джоли, в резултат на което днес е само сянка на предишната жена. Моя първа братовчедка - френска поданица, почина в елитна френска клиника от рак с метастази, развит вторично от първонално наличен рак на гърдата. За онколог й бе назначена онкознаменитост, която плещи щедро и наедро приказки за победата над рака на научни сбирки и конференции по цял свят, както и пред медиите, и на практика се е превърнала във филмова звезда от документален филмов сериал. Последната се оказа фактически върла некадърница и извърши куп бездарни действия, довели до леталния изход на моята братовчедка, въпреки първоначалните обнадеждаващи успехи чрез химиотерапия, която във Франция е един успешен метод  за лечение на рака /за разлика от България/.

      Има едно необяснимо обстоятелство, което винаги ме е изумявало. Болните благоговеят пред човека с диплома и бяла пристилка и напълно доброволно, безкритично и наивно му поверяват живота си. Свидетел бях как майка на мой много близък приятел, благодареше със сълзи на очи на лекарите убили другия й син, отстранявайки единия му бял дроб. Младежът имаше хроничен воден плеврит. Пункциите не можеха да отстранят докрай водата от единия му бял дроб. Останалото минимално количество от нея, във влажните есенни дни, нерядко водеше до появата на много ниска температура. Амбицирана да реши докрай казуса, решителната майка помъкна рожбата си по всевъзможни пулмологични отделения. "Специалистите" бяха длъжни да изпробват всички модерни антибиотици върху опитното зайче, в каквото се беше превърнал синът й в ръцете им. Накрая, когато не беше постигнат никакъв напредък, тези "специалисти" препоръчаха отстраняването на болния бял дроб. Няколко дни след злощастната операция момчето почина, уж излекувано. Както вече споменах по-горе, майката благодареше /със сълзи на очи/ на убийците на сина си, затова, че са опитали всички средства, за да го спасят /разбирай - загробят/! А той и до ден-днешен щеше да е още жив и вероятно щеше да доживее до дълбока старост, ако просто си бе затраял и се качваше по-честичко на планината.

       Друг драстичен случай споходи неотдавна мой приятел. Същият беше пълен, но здрав мъж на 52. Работеше като хладилен техник и изглеждаше жизнерадостен човек. За нещастие, обаче, имаше много енергична съпруга. По време на семейна екскурзия в Турция му прилошало на сърцето. Оттук започна неговата медицинска одисея. Вместо да използва незабавно мудрата апана ваю, която е винаги животоспасяваща по време на сърдечен пристъп и е за предпочитане пред нитроглицерина, а после да си даде няколко дена почивка, вземайки регулярно препаратът Huatuo zaizao wan, кръстен на името на изобретателя си - древнокитайският лекар Хуа Туо /китайският Хипократ/ и представляващ най-добрата билкова комбинация за профилактика срещу исхемично заболяване, както и срещу исхемични инсулти, а после да се достабилизира с ДОПЕЛХЕРЦ ЕНЕРГОТОНИК, който препятства тахикардиите и отделянето на тромби, той се втурна в лапите на специалистите с бели престилки. И те го понесоха като необяздени мустанги в прерия. Назначиха му тутакси мощен бетаблокер, от който косата му побеля цялата, а после окапа напълно, а той се славеше с невероятно буйната си коса. Дадоха му и силно кръворазреждащ препарат /без такива не може да се приемат бетаблокери/. Очевидно човекът беше алергичен към бетаблокера, но вместо да минимизарат дозата, "специалистите" решиха да я удвоят. Това доведе до белодробни проблеми у нещастния човечец. Изследваха белите дробове с модерна апаратура и някакъв доцент - "специалист", се произнесе: Налице са образувания вътре в единия бял дроб. Той постави диагноза рак. Съпругата му ми се обади силно разстроена, за да ми съобщи мрачната вест. Казах й, че приятелят ми не е раково болен, а диагнозата е напълно погрешна. Така се и оказа. Наличните образувания бяха капсулирана гной /вероятно причинени от прекарана пневмония в детството/. Но лекарите настояваха, че ако се получи спукване на дори едно от гнойните топчета, ще се стигне до летален изход. И настояваха за операция. Контролният преглед, обаче, показа, че сърцето не е в състояние да понесе такава. Затова беше препоръчано /от пулмолозите/ кардиолозите да укрепят сърцето му. И те го сториха, като утроиха бетаблокера. Помолих енергичната му съпруга да престане да води мъжа си по лекари и да бъдат спрени всякакви лекарства. Тя не се съгласи, защото вярата й в "специалистите" беше по-голяма и от тази в Бог. В резултат нещастният човек беше подложен на агресивна мендикаментозна интервенция. Седмица по-късно той получи остър сърдечен пристъп, вероятно начало на откъснал се тромб. Но от болница "Царица Йоана" дежурният лекар, вместо да го приеме незабавно и да поиска спешно разреждане на кръвта му, го изгонил с думите:

"Ти си много пълен. Пий един аналгин и бягай вкъщи да отслабнеш!"

Още същата нощ приятелят ми почина от инфаркт. А можеше да доживее до дълбока старост. Ала точно затова е казано:

"Ако Бог реши да погуби някого, най-напред му взема акъла!"

А дежурният лекар-убиец ще продължава безнаказано да отнема човешки животи!

Уважаеми читатели, Лев Толстой пише в своя "Трактат о жизни" /неговата най-велика книга, четена, уви от малцина щастливци, защото и днес е не по-малко апокрифна, отколкото по времето, когато той е живял/, че Разумът е нашето божествено сетиво. Затова служете си с Разума, а не със сляпото доверие в Бялата мафия! То ще ви излезе солено. И имайте предвид, че целта на съвременната медицина не е да ви излекува. Тази цел не е и да ви убие. А тя е само една:

Ако може до края на дните ви да ви поддържа болни!!!

Защото само така се превръщате в дойна финансова крава за нея. А тя само от това се нуждае.

На добър час в ръцете на хората с бели престилки!

И дано ви донесат повече щастие, отколкото на хората, чиито случаи описах в настоящия материал!

 

 

 

vote гласувай за творбата | favor добави в любими | send изпрати на приятел
comment напиши коментар | error открих грешка | alert сигнализирай за нередност
save as txt свали като txt | save as doc свали като doc | save as pdf свали като pdf

автор:

раздел: Проза -> Есета
публикувана на: 2019-08-29
прочитания: 84
точки: 8 (виж далите точки)
коментари: 2 (виж коментарите)
препоръчано от: 2 (виж препоръчалите)

Вход