uFeel.me
Какво е живота човече
Автор: ve_si_to,  9 юли 2007 г. в 00:00 ч.
прочити: 776
Какво е живота човече?
Някой някога дали би разбрал?
Много хора, много мисли и много мнения по този въпрос!
Рядко някой сяда за да помисли за какво живее...просто хората нямат време за да се затормозяват с такива “маловажни неща”. Обаче все някога,все някъде им се налага да се замислят точно над този въпрос.
Хора много-мнения още повече...
И понеже аз съм един човек без работа,намерих време да изразя моето мнение...
Какво е живота човече?
Раждаш се и още с първото вдишване-болка! Това ли те очаква? Все пак както ти тръгне отначало,така ще е до края!
Растеш , откриваш важните неща –малко,по малко... а кои са те? Как да живееш живота, който всъщност не знаеш защо живееш!
Детството ти минава по-бързо от едно премигване и когато отвориш очи..вече си станал друг човек! Не се вълнуваш вече от колички или кукли,не те интересува дали принцесата от любимата ти приказка ще се омъжи за красивия принц,нито пък дали добрата магьосница отново ще победи злата... не те интересува. И защо?Защото искаш или не искаш ти живееш вече в собствена приказка! И неосъзнато,мили ми човече, търсиш смисъла на живота си в нея! Чакаш своя принц също както принцесата от детската приказка го чакаше някога,но...той не идва. Живота ти праща принцове,но не са такива каквито очакваш...онези не лъжат,онези обикват истински от пръв поглед,онези не посягат и не нараняват...за това не съществуват! А ти човече пак ги чакаш...намираш смисъл в това. И с надеждата,че някой ден този приказен принц ще бъде смисъла на твоя живот продължаваш да чакаш!!!
В същото това време се бориш със злото...защото доброто винаги побеждава...
И тук след тези думи в главата ми вече ехти зъл смях. Защо ли? Защото в земната ни приказка доброто винаги губи! И въпреки това ти си казваш-на злото ще му се върне...е това какво е-пак зло! И въпреки че знаеш че с добро не се побеждава ти намираш смисъл и в това. И пак с надежда решаваш да сложиш и доброто в списъка-“СМИСЪЛА НА МОЯ ЖИВОТ”! И го вписваш на второ място,след любовта!
Продължаваш...продължаваш да живееш. Да се надяваш и да вярваш в смисъла на твоя живот! Всеки ти обещава добро бъдеще...пак надежди!
Учиш с вярата че това ще ти помогне за постигане на целите,които толкова неясно си си начертал. Които си повярвал,че ще ти помогнат да стигнеш далечния смисъл на твоя живот! И този период от съществуването ти минава – уж дълъг,ама дълъг миг! А колко пъти си се молил по-бързо да се свърши... защо ли? Защото след него те очаквал хубавия живот,истинския. Е да очаква те и те посреща,но не хубавият,а само истинския! И не е хич прекрасен като в приказката,която си решил да пишеш! Но надеждата умира последна, за това ти продължаваш напред хванал я за ръка не я пускаш...и вървиш,и я влачиш...докато не я убиеш. Тогава всъщност разбираш че смисъла на живота ти не е това което си си мислил! Появява се принц наистина, но отнема доброто. Изчезва любовта, а с нея и победата над злото! И тогава идва жаждата за пари в шибания ни живот-без тях какво сме?А с тях? И решаваме че за да живеем добре ни трябват пари. Надеждата ни пак се появява...надеждата за по-добър живот! И какво тогава правиш ти човече...бачкаш като вол...и така цял живот! Бачкаш и се надяваш че утре вече слънцето ще изгрее на твоята улица. И без да усещаш парите стават смисъла на твоя живот!
Правиш семейство,градиш не само твоя живот и се опитваш да създадеш уют на децата си,които рано или късно ще тръгнат по същия път...
И казваш ,и си вярваш,че вече наистина си открил смисъла на своя живот,а именно семейството което градиш,но несъзнаваш,че не то е твоя смисъл в тоя момент,а парите с които го градиш...
А после остаряваш и гледаш отстрани как твоето семейство,свое гради. И започваш да се чудиш има ли смисъл в този свят. Нима има смисъл в един кръговрат?
И докато се чудиш издъхваш в нечии ръце...а толкова неща не си разбрал...
Е може би в отвъдното разбираш защо всъщност си живял!

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me