uFeel.me
Какво е за мен поезията?
Автор: pavli,  16 юни 2009 г. в 05:57 ч.
прочити: 2328
Бягство...
Мога да избягам от всеки и от всичко. От себе си не мога да избягам. Опитвам се да облека емоции в думи, да опиша чувства, да намеря брод...

Спасение...
От какво да се спасявам? От себе си ли? Та аз непрекъснато се търся и дали някога ще се открия? И ще бъда ли толкова истинска и свободна, колкото в мислите си?

Решение...
Как мога да вземам решение за нещо, което нахлува в мен неочаквано, разтърсващо, с въодушевление...

Победа...
Над какво? Нима може духът да бъде победен?

Тържество...
Може би... Макар в трудни моменти да не осъзнавам житейските уроци... А колко хубаво е, когато разбера, че съм погледнала в очите поредното предизвикателство и трудностите са вече зад гърба ми...
...
Само едно знам със сигурност дишам чрез поезията. Вдишвам издишвам... И тишината ми става свят за поезия...  Една изречена тишина...

  Удоволствие е да се води диалог не с думи, а с  Поезия. Удоволствие от двубоя на идейност, творчески замисъл, изразни средства  –  но двубой заради самия двубой и красотата от и във него, а не заради някаква измислена и несъществуваща победа... Поезията е в хармоничното внушение, във вълшебството, което те понася... А ритъмът определя сърцето, което чувства... Обичам да освобождавам онзи свят, който понякога тежи на плещите ми. Ако го държа за себе си, може би ще изгубя полета на въображението.
                                                                       © Павлина Петрова

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me