StihoveBG.com
рекламирай творбите си
Начало

Статистика
   Произведения: 159,302
   Потребители: 12,293
   Автори: 3,975
   Коментари: 299,908
   Точки: 2,624,485
   Съобщения: 120,503
   Лексикони: 4,467
   Снимки: 10,817

Следете ни в
Следете stihovebg в Facebook Следете stihovebg в Twitter
Творба - информация

Какво е времето?

Времето е необратимост, състояща се от три основни фази - минало, настояще и бъдеще. Човек е безсилен да се бори с него, да му въздейства, да го спира или пък да го създава.
Множеството спомени, които са останали в съзнанието ни, са моменти от живота, които са били значими за нас. Мигът е нещо, в което човек не може да се задържи за по–дълго, той е основен елемент на времето, който може да промени живота ни за секунди.
Колко пъти всеки един от нас се е връщал към миналото, искал е да промени нещо, но е осъзнавал, че е твърде късно, колко пъти сме си мечтаели за бъдещето, а нещата не са се получавали както сме ги предвиждали? Да, много! Но човек трябва да се съсредоточи в настоящето, което е мост между миналото и бъдещето и да вложи всичките си сили в постигането на своите цели.
Човешкият живот е палитра от чувства и преживявания, безкраен кръговрат на времето, което не е просто абстракция, а част от съществуването ни. Всички ние разполагаме с време, но наш е изборът как ще го оползотворим. Дали ще отделим повече от него за натрупване на знания, за любимите си хора или пък за забавления, зависи само и единствено от собствените ни приоритети.
Времето лекува раните, причинени от тежките моменти в съществуването ни, то е мъдрост, която ни учи да се борим и да отстояваме себе си. Всеки един от нас трябва да се научи да го цени и да го използва разумно, защото в живота нищо не се повтаря, повторими са само напразните усилия да се върне пропуснатото.Нека се научим да живеем така, че утре да не съжаляваме за отминалия ден.
Ако всеки един от нас се научи да се замисля над действията си, светът би бил по – хармоничен. Няма всяка вечер новините да отразяват множеството смъртни случай по пътищата, поради невниманието или безразсъдството за миг на някой от нас, помислете над тези думи, защото утре може да е късно!
Животът е дар, който не бива да захвърляме с лека ръка! Нека сега се обърнем към любимите си хора и да им кажем колко ги обичаме, да ги прегърнем и поне за миг да забравим омразата, която за съжаление разтърсва обществото ни. Нека намерим сили да простим, за да пречистим душите си, нека се научим да живеем свободно, а не притискани от оковите на времето!


vote гласувай за творбата | favor добави в любими | send изпрати на приятел
comment напиши коментар | error открих грешка | alert сигнализирай за нередност
save as txt свали като txt | save as doc свали като doc | save as pdf свали като pdf

автор:

раздел: Проза -> Есета
публикувана на: 2007-08-28
прочитания: 1976
точки: 39 (виж далите точки)
коментари: 5 (виж коментарите)
препоръчано от: 14 (виж препоръчалите)

Вход