uFeel.me
ИЗГНАННИЦИ
Автор: ivelinage2,  28 септември 2010 г. в 00:10 ч.
прочити: 577


\"Изгнанници клети - отломка нищожна...\" 
                                               П.К.Яворов

 

    От глад и беднотия, прокудени в чужбина, хомота чужд го теглим по своя воля... Спасяваме близки, обични нам души, а също и спасяваме тези, които живота ни опропастиха...

    Родната икономика кърпим с изпратените пари, които се оказва, че са повече от инвестициите, влезли в България, а в отговор нашите управници измислят закони и закончета, с които да ни унижат, да ни накарат да се чувстваме излишни и ненужни и без перспектива в своя роден край... В същото време се дава шанс на всички, родени извън България и доказващи, че произлизат от българско потекло, да получат паспорти и българско гражданство. Това е похвално! Лошо няма! Но ние, емигрантите, оставили семейства и Родина, за да осигурим прехраната на близките ни, как да се чувстваме??? Четем по вестниците, че \"чужденците\" не си плащали осигуровки... На колко места трябва да плащаме? В чужбина плащаме веднъж и втори път да плащаме в България?

     И това защо е, за да пълним джобовете на тези, които окрадоха и продължават да крадат държавата ни?

     Насъскват народа, а той плюе срещу нас, че ние \"чужденци\" сме - за тях това е вече факт...

     Не можем и да критикуваме, отвръщат ни, че ние нищо не знаем, че виждате ли, там, в България... че ние в чужбината си живеем царски...

     А всъщност ние отвънка виждаме по-добре какво се направи за всичките тези двадесет години \"демокрация\". Народа се залива с дезинформация, по телевизията се пускат разни игри, сериали, чалги - тотално промиване на мозъци. Това, което го правеха комунистите по комунистическо - ряпа да яде... Народът стана стадо, вървящо след овчаря, уж за овчаря си гласува, ама кой го изтъпанчва този овчар напред? Че ще спечели Бойко Борисов изборите, се е знаело две години напред в Европа...???!!!

    Книгата вече не е на почит в България - забравиха и Вазов, калят Ботев, Вапцаров..., всеки оцелява поединично, с усмивки фалшиви, с ласкателства, сметкаджийство... смени се ценностната система на българите... Младите вече отричат чистата любов, приятелство - силни за деня са само финикийските знаци...

    Ей, хора, опомнете се!!!

    Не всичко е пари!!! Духовното е по-важно!!! Колкото и тъпо да ви звучи.
    Любовта всемирна ще спаси света!

 

     

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me