StihoveBG.com
Начало

Статистика
   Произведения: 167,158
   Потребители: 12,430
   Автори: 4,038
   Коментари: 325,155
   Точки: 2,670,118
   Съобщения: 184,370
   Лексикони: 4,509
   Снимки: 10,722

Следете ни в
Следете stihovebg в Facebook Следете stihovebg в Twitter
Творба - информация

ИГРИТЕ НА ВЪЗРАСТНИТЕ                             ИГРАЕТЕ ЛИ?

    ВСИЧКИ НИЕ ОБИЧАМЕ ИГРИТЕ КАТО ДЕЦА, НО ПРОДЪЛЖАВАМЕ ДА СИ ИГРАЕМ И КАТО ВЪЗРАСТНИ.  ТАКА Е, ЗАЩОТО У ВСЕКИ ЧОВЕК ЖИВЕЕ ДУШАТА НА ДЕТЕТО, КОЕТО ОБИЧА ДА СЕ ЗАБАВЛЯВА, ДА ОПОЗНАВА, ДА ЕКСПЕРИМЕНТИРА... ЖИВОТЪТ, В СЪЩНОСТТА СИ, Е ИГРА И ВСИЧКИ НИЕ СМЕ ОРИСАНИ ДА "ИГРАЕМ".

    ХОРАТА, КОИТО СЕ ДЪРЖАТ КАТО "РАЗУМНИ И ЗРЕЛИ", ПОДТИСКАЙКИ ДЕТЕТО В  ДУШИТЕ СИ, ВСЪЩНОСТ ИМАТ ПСИХОЛОГИЧЕСКИ ПРОБЛЕМ И ИМЕННО ТЕ ВЪРШАТ ПОВЕЧЕ "ДИВОТИИ" ОТ ДЕЦАТА, ЗАЩОТО НЕ СИ ПОЗВОЛЯВАТ И НАЙ- МАЛКАТА ДОЗА  НА ЗДРАВОСЛОВНО И ОТПУСКАЩО ИГРИВО СВОЕВОЛИЕ И БЕЗГРИЖИЕ. А ОТ ТОВА ЧЕСТО СТАВАТ ЗЛИ, САДИСТИЧНИ, СТРАХЛИВИ, ГНЕВНИ И НЕТОЛЕРАНТНИ. ТЕ  НЕ ПОНАСЯТ" ИГРАТА" И ЗЛОБЕЯТ СРЕЩУ ВОЛНИТЕ ЧОВЕЦИ.

  ВСЯКА ЧОВЕШКА  ДЕЙНОСТ, КОЯТО НОСИ НАСЛАДА, НО И ПОЛЗА, МОЖЕ ДА СЕ НАРЕЧЕ ИГРА. КОГАТО  ИМАМЕ НАТРУПАНА ИЗЛИШНА ЕНЕРГИЯ И ПОНАТРУПАН ОПИТ, НИЕ С РАДОСТ Я ИЗРАЗХОДВАМЕ В РАЗНИ ИГРИ.  НО С ВРЕМЕТО ТЕЗИ ИГРИ, НЕПРЕМЕННО СТАВАТ ПО- РАЗЛИЧНИ ОТ ИГРИТЕ НА ДЕЦАТА.

  ЗА ЖЕНИТЕ Е ПО- ТРУДНО ДА "ИГРАЯТ" ВЪПРЕКИ, ЧЕ И МЕЖДУ ТЯХ ИМА ГОЛЕМИ ИГРАЧКИ -
 В СПОРТА, В БИЗНЕСА, В ПОЛИТИКАТА, В ЛЮБОВТА... ТАКА Е, ЗАЩОТО  ЖЕНИТЕ ИМАТ ПОВЕЧЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯ/предимно майките/, ОТ МЪЖЕТЕ И ПО- МАЛКО СВОБОДНО ВРЕМЕ, КОЕТО ДА ИЗПОЛЗВАТ ЗА РАЗПУСКАНЕ.
   СЛЕД КАТО ТОЛКОВА СЕ СТРЕМЯХА КЪМ ЕМАНЦИПАЦИЯ И ОТЧАСТИ Я ПОСТИГНАХА, ТЕ НАТОВАРИХА СВОЕТО ЕЖЕДНЕВИЕ, ОСВЕН С ЧИСТО ЖЕНСКИ, НО И С МЪЖКИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ И ОТГОВОРНОСТИ.  ЗАТОВА ЖЕНИТЕ ПО-БЪРЗО " ПОРАСТВАТ" ОТ МЪЖЕТЕ  И ИМАТ ПО-МАЛКО ЖЕЛАНИЕ ЗА "ИГРИ".  А ТЕЗИ, КОИТО ГО ИМАТ, ЧЕСТО СТАВАТ ОБЕКТ НА
ПРИСМЕХ, ОБВИНЕНИЯ ИЛИ ПРЕНЕБРЕЖЕНИЕ.


    МЪЖЕТЕ ИМАТ ПОВЕЧЕ СВОБОДНО ОТ ЗАДЪЛЖЕНИЯ
ВРЕМЕ И ПО- ЛЕСНО СЕ ОТДАВАТ НА ДУШЕВНИЯ СИ СТРЕМЕЖ КЪМ ИГРИ И ЗАБАВЛЕНИЯ, КОИТО  ГИ РАЗТОВАРВАТ ОТ НАПРЕЖЕНИЕТО  В РАБОТАТА И БИТА, ЗАТОВА ТЕ ОБИЧАТ ДА ИГРАЯТ ИЛИ ДА ГЛЕДАТ РАЗНИ ИГРИ /е играят си и на
 любов
.../.  НО ЗАЩО ЧЕСТО СЕ ПРИСМИВАТ НА "ИГРАЕЩИТЕ" ЖЕНИ, СЯКАШ ИМАТ МОНОПОЛ НАД ИГРИТЕ?

   ПОГЛЕДНАТО ОТ ДРУГА СТРАНА, ЖЕНИТЕ ВМЕСТО ДА  ИМПОНИРАТ НА МЪЖЕТЕ И ДА СЕ ВКЛЮЧВАТ АКТИВНО В ТЕХНИТЕ ИГРИ, СЕ СЪРДЯТ, УПРЕКВАТ ГИ И ВДИГАТ СКАНДАЛИ, БЕЗ ДА СЕ УСЕТЯТ, ЧЕ ПО ТОЗИ НАЧИН ГУБЯТ ЛЮБИМИЯТ МЪЖ, ТОВА ВЕЧНОТО ДЕТЕ, ВЛЮБЕНО В "ИГРАТА". НЕВКЛЮЧВАНЕТО НА ЖЕНАТА В ТЯХНАТА ИГРА, ЧЕСТО ВОДИ ДО РАЗДЯЛА.

   ПОРАСТВАТ ЛИ МЪЖЕТЕ?  ДА, НО В ТЯХ ВИНАГИ ЖИВЕЕ  ДЕТЕТО,  КАКТО  ВЪВ ВСЯКА ЖЕНА-МАЙКАТА! ЗАТОВА, СКЪПИ ЖЕНИ, ОТНАСЯЙТЕ СЕ С МЪЖЕТЕ ТАКА, КАКТО СЪС ДЕЦАТА - СТРОГО, НО С МНОГО ЛЮБОВ!   ПОЗВОЛЕТЕ ИМ ДА СИ "ИГРАЯТ",  ВКЛЮЧВАЙКИ СЕ В ИГРИТЕ ИМ. А ЗА ДА ВЛАДЕЕТЕ ПОЛОЖЕНИЕТО, ПО- ДОБРЕ  Е ДОРИ  ДА  ИМ ГИ ИЗМИСЛЯТЕ. И НЕ Е НЕОБХОДИМО НЕПРЕКЪСНАТО ДА ИМ КАЗВАТЕ КОЛКО ГИ ОБИЧАТЕ. ТЕ САМИ ЩЕ ГО РАЗБЕРАТ ТОГАВА, КОГАТО ИМ ПОЗВОЛИТЕ ДА" ИГРАЯТ " ИЛИ ОЩЕ ПО-ДОБРЕ, КОГАТО И ВИЕ "ИГРАЕТЕ" ЗАЕДНО С ТЯХ.  ЕДВА ТОГАВА ПО-ЛЕСНО И МНОГО ПО-ИСКРЕНО ЩЕ СЕ ОТРОНИ ОТ УСТНИТЕ ИМ ОНОВА ЖАДУВАНО ОТ ВСЯКА ЖЕНА - "ОБИЧАМ ТЕ"

  НА ВСИЧКИ ПОРАСНАЛИ ДЕЦА, ПОЖЕЛАВАМ  УСПЕХ В ИГРИТЕ!   


                                            "aza_ 9"
vote гласувай за творбата | favor добави в любими | send изпрати на приятел
comment напиши коментар | error открих грешка | alert сигнализирай за нередност
save as txt свали като txt | save as doc свали като doc | save as pdf свали като pdf

автор:

раздел: Проза -> Есета
публикувана на: 2019-10-09
прочитания: 70
точки: 12 (виж далите точки)
коментари: 10 (виж коментарите)
препоръчано от: 8 (виж препоръчалите)

Вход