uFeel.me
Хайде да сме честни
Автор: pavli,  5 август 2009 г. в 20:55 ч.
прочити: 2338
  Винаги сме честни пред себе си. Каквото и да говорим, каквото и да правим пред другите. Дори пред приятели. Когато чувстваме, че изчерпваме силите си, се обръщаме към самотата. Тя винаги е безпощадно честна. Нейната тъга може да има пречистващ потенциал, а той да бъде основа за градивност. И тогава от нищото се ражда вдъхновението, което иначе не сме забелязвали, когато това, което ни вълнува (човек или  друго), ни подарява вълшебни моменти и незабравими преживявания.
  И при случайността има неподправена честност. Защото няма планове и предварителни сметки, няма амбиции. Не ни тормози егото. Отдаваме се на порива и се вълнуваме само от настоящия момент. Из отникъде ни връхлетява неподозирана сила, която само е чакала да я погледнем, за да разберем напълно нещо, за което сме имали неясни догадки. Затова моята любима сентенция е: „Всяка случайност е скрита форма на необходимост.” Вярвам, че е така. Приветствам всички случайности в живота си. Невероятно е колко често до истинските неща достигаме случайно... Дали защото и истината (удобна или не) твърде често научаваме случайно?!... Понякога нелепо. Случайността всъщност дава свободата на нещата да се случват и да извикват в съзнанието ни неподозирани емоции; да разбъркваме установения ред и това да ни дава нови сили да проникваме в неизследвани от нас пространства, за да създаваме.
   Мисля, че е така. А вие? 



                                                                                            
© Павлина Петрова 

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me