uFeel.me
Фрагменти от дневник
Автор: lithium,  28 април 2008 г. в 00:00 ч.
прочити: 555

Те изместиха определенията много от същинските им значения. И ме накараха да се оправдавам незнаеща и невиждаща истинските им лица. Хората. Съдещите. Грешниците. Най-забавното /или жалкото/ е да видиш как лицемери искат обяснения и обвиняват в нечестност. Бих се лишила от театъра им. Преходност. Evanescence. Поне с теб се разбираме все така… и говорим на един и същ език, непонятен за околните. Харесваш ми. Спасяваш ме и се потапям в замайващата тъга, и болка на депресията. Мълчаливата меланхолия. Плачеща за миналите, неизживяни моменти, молеща за неискани прошки, вкопчваща се в болното “сега”... боледуваща от съжаление към всички тях-неуките. Съдба. Ще си умра явно неразбрана и осъдена от всички. Какво разбират те, по дяволите от моите състояния! Кой им даде правото да го направят! Да се намесят ..?

Дали ме заболя? Не знам. Усетих празнината малко по-голяма само. Мъничко по-голяма. То я имаше преди това. Но не от Тях. Имаше я от болки, убиващи без жал едно петнадесет годишно дете. Клюки. За това говоря. За странните животни, които разкъсват с любопитство това, което виждат за пръв път, незнаейки все още дали е вкусно. Регенерацията ми отнема много време по принцип. Накрая сигурно ще остана наполовина цяла. Ако ми изядат таланта, тогава какво ще стане с тях??? С всички тях? Изгубване. Evanescence. Някой ден ще се откажа и от теб. Не съм все още толкова силна да потисна своята зависимост към абстиненциите. Тогава, когато се гърча. Когато съм в несвяст, в ужасни кризи. Пак заради Тях. Тогава, когато ставам на петнадесет отново. И мълча, както тогава. Ненужна за сто и първи път. И това ще преодолея някой ден.

Чувства. И вас ще изчерпя сигурно някой ден. Денят, в който се свърша напълно изядена. Мимолетност. Evanescence. Моята наука учеща ме с живи примери. Свят, непознат за останалите. Моят свят. Единствен…където се унасям от болки всеки път. Когато усещам сърцето си на хиляда части, раздадени и опустошени. Тогава в дрога се превръща всяко чувство, всяка мисъл и изпадам пак в бледа смърт. Без въпроси.Разхвърляни моменти от миналото. Сенки… сенки искащи повече и повече. Силуети, дърпащи ме в тъмното, убеждавайки ме да се махна...или да давам още и още от себе си..Призраци от минали животи. От тогава, когато бях на петнадесет. Колко животи ми изпиха оттогава…!!! ”Хората” се меняха визуално, а призраците, хапещи, когато могат се запазиха. Сама съм, мина заблудата, че си с мен. Изчезване. Evanescence. Къде си, любов? Защо не ме защити? Аз не обвинявам. Аз мълча. Очите ми съдържат хиляди неизказани въпроси, затова са потъмнели. Но не и празни. Все още не. Докато те обичам ще успявам. Съхрани остатъка от мен…!!! Махни ги, всички онези, които пречат. Защото ако аз ги залича, то те ще си останат вечно заличени. Спаси ги, Tе са твоят пример. Иначе аз ще си отида пак толкова тихо, както си живях до теб.

Интересно... къде се намирах аз в общата картинка... а всъщност съществувах ли, или бях блед декор? Придатък? Вече и аз се обърках. И пак започнах с въпросите...на кой му беше обаче необходимо да си спомня? Само на мен, аз нали пак не успях да си изкажа мисълта, когато му беше времето... Кога ли щях да се науча да се грижа повече за себе си, отколкото за другите? Темата вече не се повдига, мир да има само. Да, чуждият мир. А моят мир? Дали беше необратимо загинал? И кога по дяволите ще спра с въпросите? Пак въпрос. Глупаво момиче! Въпрос на схващания и възпитание. Сега трябваше да изровя своето такова от наръфаната си същност и да се виждам отново с Тях. По принуда, от добри намерения към някой друг, заради незнам още какво. Забравих вече как го формулираха те. Ами въоръжавам се отново /с пълно бойно този път, обещавам/ и се усмихвам до ушите. Да... усмихвам се. Ах... терапиите на адвоката! Господи,докъде стигнах?! Ами да, явно ставам като всички тях малко по малко... докато накрая нищо не остане и смъртта ми се потвърди и с физическо такова състояние. Мария, Мария... какво се случва с теб, дете... пак ставаш на петнадесет без да се усетиш. Глупаче. Ти умря отдавна.

ТЯ каза: "Смъртта ми е приятел, въпреки, че е жена". Стари истини, скрити надълбоко измежду хилядите такива, които аз сама намерих. Чудесно. Идеалните са такива само в изкривения ми свят. И защо пак трябваше да си мълча? Не съм гузна. За нищо. Аз съм мъртва като НЕЯ - тази, която дружи със смъртта. Дали ти напомням за ДАЛЕЧНАТА? Знам ли и аз вече... то нали неповторими нямало... Наистина не съм гузна. И виновна не съм. Само прозрачен дух, върнал се, за да намери своето-щастието измежду хилядите лъжливи копелета, откраднали го преди 100 години. И отмъщение не търся. Аз по това се различавам от тях-смъртните. Но пък съм по-самотна, за сметка на това.

Когато всичко му е наред на човек какво му остава? Да си намери за какво да му е гадно! Ама това си е жив закон Божи. Хубаво щеше да е, ако това засягаше само тях-смъртните. Ето... започвам да откривам вече и прилики между себе си и тях. Не е на хубаво това. Май без да се усетя започвам да им подражавам на елементарните състояния. То нямаше как да се избегне и този момент. Сред стадото няма как да се спасиш ми се струва. Освен ако не се върна там, откъдето идвам... Ама тук ми харесва това, че е светло... не ми се връща... Понякога ми иска да се оттегля. Но само понякога-в моменти, като този. Когато съм сама. Когато нямам сили. Когато не говоря. И нищо не звучи, не диша... не е както преди. Но... всичко е добре, когато завършва добре. Аз ще завърша именно по този начин. Приключила с терзанията, забравила лошото... простила на всички. И на себе си.

Парадокси навсякъде. Изпртатихме я... Качи се на влака и замина.

Сега всички сме самотни поотделно. Исках да викам и да плача, да се строполя ей там и да не стана. Оглушах и онемях от мъка. Сърцето ми издържа и този път. Но не го усетих мъртво. За нея - не. Обичам те, сестричке!

За музиката вече казах достатъчно май. Хич не ме обича. Аз пък защо се стремя към нея! Несигурността в собствените качества води към точно това - самобичуването, неуспеха и завистимостта. От други хора. На които се подпираш /докато не им писне, разбира се/. Странни птици са те. Дори да се отегчат от състоянието ти не казват, а вонят наоколо пред когото им падне. Аз затова презирам обикновените. Смъртни. Незабележими. И мен не ме обичат, защото не разбират и капка от същността ми. Заобикалят ме какви ли не странни животни...всяко се държи като лъв, безсмъртен при това. И без да искам ставам свидетел на жалките им борби за доказване.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me