uFeel.me
Е-книга
Автор: CAMCOH,  23 май 2009 г. в 10:56 ч.
прочити: 500
Като стар роман на Чандлър, поел по булеварда към океана, потъващ в залеза на Ел Ей. Мекото жълто на страниците носи онова неповторимо дихание на старата книга, което не може да се постигне от нищо друго на света. Книгата е минала голям път, напред и назад, през ръце и очи, чели и фантазирали си образите и героите на деня… Саксофонът от бара над поредния Гимлет гали слуха толкова нежно, сякаш не е там и времето изобщо не помръдва. Пустинният вятър е пообрулил кориците на книгата, но тя не се дава и заглавието се чете все така ясно и отчетливо. Даже и петната от дъжд не са преборили истината на книгата и тя остава все така ценена.
А днес – днес съм нова книга. Да… старата беше много хубава и приятна. На пипане и на четене. Но за да се запази и малкото останало от нея, време е да я сканираме в електронен вид, а оригинала да приберем някъде на шкафа, където е на сигурно място и ние ще си знаем, че е там. И когато ни потрябва, може би само веднъж в годината, ще си я вадим и ще вдъхваме от спомена…

Електронната книга е нова и лъскава. Можем всеки ден да сменяме цветовете и големината й. Даже понякога можем и да подописваме нещо в нея. Да, тя се променя с времето и тя самата променя времето. Като едно взаимосвързано общо. И като всяко нещо – с времето си. И като всяко нещо – с плюсовете и минусите си.

19.05.2009.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me