uFeel.me
Добротата
Автор: tonia_borisova,  15 април 2012 г. в 15:03 ч.
прочити: 534
Далай Лама: Няма нужда от храмове, няма нужда от сложни философии. Мозъкът ми и сърцето ми са моите храмове, моята философия е добротата.

Тя се ражда с нас. Расте и се препъва, учейки се да ходи из света на душата ни.Тя е невидима в помислите и явна в действията, които често срещат яростна съпротива от Злото или бездушното безразличие на апатичните. Безгранична и вездесъща е! Живее в чистото сърце на едно дете и в уморената, но неотчаяна душа на стареца...Тя няма раса, етнос, социална и религиозна принадлежност. Не търси признание, чужда е на алчност и себичност. Има милиони лица и ръце, милиони сърца; говори всички земни езици...Дори да се срутят до основи търпеливите й градежи, тя с усмивка през сълзи ще започне отново...И непрекъснато се самоизгражда и усъвършенства - смирена, надарена с кротката нежност на самарянина и търпеливата упоритост на речната вода, може да изглажда и най-острите ръбове на озлобление и злост. Смела и храбра, тиха и скромна, тя често си тръгва без да й видят лицето, защото вече тича към следващата страдаща душа. Тя е милосърдие и състрадание, толерантност и човеколюбие...Героиня е на хиляди приказки и милиони действителни истории. Всеки един от нас я е срещал в живота си поне веднъж, особено в тежки и трудни мигове!Тя ни обединява и прави Човеци!

ТЯ - ДОБРОТАТА!

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me