uFeel.me
Бебето
Автор: pavli,  21 август 2009 г. в 08:14 ч.
прочити: 2310
   То не подозира, че става най-важното нещо в живота ти. Първо чувстваш леко неразположение и после разбираш, че в тялото ти расте друго човешко същество. Расте нов живот... Расте... Искаш да полетиш над земята. Започват промени и сияеш. Очаква те голямо предизвикателство. Усещаш побутвания и първи движения... Още един символ на чудото, което се извършва в теб! Настъпва великият момент на раждането! Забравяш болката и неразположенията... С въодушевление разглеждаш малкото човече. Малки крачета... Малки ръчички... Сладка физиономия... Представяш си как тичат към теб разперени с лъчезарна усмивка... Бебето изцяло зависи от теб – къпеш го, подсушаваш го, обличаш го, храниш го... Дори се радваш, когато е изцапало пелените – значи всичко се развива нормално, здраво е. Не броиш надвесванията над креватчето нощем. Нито броя на импулсите, които те прорязват, когато чуеш разтревожен плач, когато има температура или когато се нарани... Не можеш с нищо да сравниш усещането, когато за пръв път чуеш: „ма-ма...” 
   Ако за миг затвориш очи... Можеш ли да си представиш по-велико тайнство и друга, по-миловидна картина – Майка, която кърми бебето си!?... С разперени пръстчета върху гърдата ú.  Като вековечна емблема за майчинство и любов!


                                                                             © Павлина Петрова 





    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me