uFeel.me
Приказка за лечителката
Автор: pavli,  24 юни 2009 г. в 20:02 ч.
прочити: 2483
  Тя си има своята тайна. Всяка вечер я гушва и приспива. След това се промъква в съня му с най-изящните котешки стъпки. Да не го събуди. Нежно провира пръсти през косата му. После само връхчетата им нетърпеливо пробягват по уханните устни... Дълго съзерцава, докато очите привикнат с тъмнината. И може да го наблюдават на лунните отблясъци... Чак след това пръстите ú слизат към лявото рамо и продължават надолу... Спират от време на време танца си, за да не го разбудят... И после внимателно го привикват в своята приказка. И разказват ли, разказват... А от изток Слънцето издайнически прорязва с тънка огнена нишка небето и изгревът е нетърпелив да измести Луната... Време е за събуждане. И лечителката бърза да събере самородна вода от листенцата на розите. От баба си знае, че такава роса, след зазоряване намерена, пази любовта и верността. Трябва само да се напръска лицето на любимия, непосредствено преди събуждане. И да се смеси с водата за пиене... Денят му се понася с магическа лекота... Не знае дали е сънувал или лечителката истински го е докосвала. Но е жаден и пие от ефирната вода с чудотворни капчици розов еликсир, събран от грижовна ръка с много любов и нескриван възторг. И наяве вълшебството продължава, но той чака с нетърпение своята нощна приказка...

                                                           © Павлина Петрова


    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me