StihoveBG.com
Начало

Статистика
   Произведения: 166,867
   Потребители: 12,421
   Автори: 4,034
   Коментари: 323,912
   Точки: 2,667,610
   Съобщения: 171,187
   Лексикони: 4,506
   Снимки: 10,712

Следете ни в
Следете stihovebg в Facebook Следете stihovebg в Twitter
Творба - информация

Тя, То и Него

                 Изглеждаше странно... Може би леко тъжно? Огромна стая, без мебели, с бели стени и стар паркет и Тя. Тя, свита в ъгъла. Гледаше празно през отсрещната стена, сякаш опитваше да издълбае отговор от нея.
                - Какво ти става бе, момиче? – попита гласът - хайде, кажи нещо, писна ми да чакам...
                Тя продължи да не отразява грозния грачещ шепот на онова зло същество в главата й. Често се чудеше как ли изглежда То. Беше сигурна, че е страшно, защото всеки път, когато гласът се обадеше, тя настръхваше, но по някаква нелогична причина го оставяше да я плаши, без да му отговаря. Когато го чу за първи път можеше да се закълне, че е чудовище. Но няма как да е това, нали? За това реши, че всеки път когато То се обади, ще си представя най-страшния си кошмар.       
                Този път си представи Него. Той притежаваше онзи опияняващ ефект. Когато някой се заговореше с него, просто не можеше да спре, докато не стане наложително. Тя винаги се чудеше как го прави, с какво примамва цялото внимание към себе си. Беше красив, безспорно, беше и умен. Много по-умен отколкото й се искаше. Но защо беше най-страшния й кошмар?
                Караше я да се чувства слаба. Да, беше слаба около Него, безсилна да отдели поглед от тялото му... Изтощително беше да се стреми да го избягва. Но трябваше. Иначе нямаше как да продължи.
                Тя даваше всичко от себе си. Опита всичко, само и само да не пречи на никого, да не наранява, стараеше се да стои далеч. Далеч беше точно този ъгъл, в който стоеше отново. Гледаше през отсрещната стена, слушаше ужасяващия глас на То и чакаше...

vote гласувай за творбата | favor добави в любими | send изпрати на приятел
comment напиши коментар | error открих грешка | alert сигнализирай за нередност
save as txt свали като txt | save as doc свали като doc | save as pdf свали като pdf

автор:

раздел: Проза -> Друга
публикувана на: 2014-03-27
прочитания: 128
точки: 5 (виж далите точки)
коментари: 0 (виж коментарите)
препоръчано от: 1 (виж препоръчалите)

Вход