uFeel.me
Трудна дилема
Автор: pavli,  17 януари 2010 г. в 17:06 ч.
прочити: 2179


 Един приятел сподели:
 – Имам право на избор - жена или лудост...
 И започна дилемата му...

    ЖЕНАТА       -      непредсказуема, капризна, омайваща, но ИСТИНСКА - от плът и кръв... Стават двама... Заедно...

 ЛУДОСТТА - непредсказуема, капризна, омайваща, но ВЪОБРАЖАЕМА - от импулси и усещания... Сам е...

  Още кънтят мислите му - жената или лудостта, истинската или въображаемата... А животът минава покрай него...
  Защо му е толкова трудно? Не може да познае истинската и тя все му се изплъзва?... Или въображаемата го следва по петите и не може да се освободи от нея?... Вероятно се страхува и от избора - каквото и да избере, ще се лиши от другото?... Какво точно иска?
  Аз му пожелах да намери жената. Осезаемата, истинската! А пък въображаемата да приюти в дълбините си и да я пуска на воля, когато му е тъжно...
  ...
  Какво стана ли?
  Чакам…




    ***
  П.П. Разгледах хипотетична ситуация: ЖЕНАТА - като олицетворение на живота и всичките му сюрпризи и неочаквани ситуации и ЛУДОСТТА - символ на вътрешния ни свят, щения и представи, самотата... Предложението ми: Да избере жената и да си затаи лудостта - две в едно - заслужава си човек да опита... Винаги има върху какво още да се помисли... Без любов всеки избор е много труден... 


                                                                  © Павлина Петрова

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me