uFeel.me
Пролет
Автор: shon,  7 май 2013 г. в 15:12 ч.
прочити: 271

Истинската пролет идва със събуждането на природата.
С упоителния мирис на люляка.
С огнено червеното на божура.
Със зелената свила на гори и поля.
Със златния дъжд, който
от най-малката капка жълтица прави.
И напълва хамбарите с жито.
Идва с избуялите ниви.
С тучните ливади.
С цъфналите цветя и билки.
Идва с моминските песни
и овчарските кавали…
И сред тая разтопителна зеленина, 
препуска ведно с южняка на бял кон- 
Свети Георги...

 

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me