uFeel.me
ПРОЩЪПАЛНИК или СЕДЕМТЕ СТЪПКИ КЪМ ВЕЧНОТО ЩАСТИЕ
Автор: Pobeditel,  6 септември 2008 г. в 11:25 ч.
прочити: 550


( Четиво за души обичащи Светлината )

Всеки е наблюдавал как малкото дете се учи да ходи. Прави няколко стъпки и пада, после отново тръгва и така докато успее да се задържи в изправено положение. Това се елементи от физическото битие на всеки човек, но същият процес се повтаря и в духовния живот.
Ние трябва да се научим да бъдем щастливи защото само тогава душата ни ще бъде спокойна и ще ни осигури възможност да се радваме на живота и да живеем пълноценно. От щастието ни делят само седем стъпки. Когато се изгубим сред хаоса на илюзорния свят и чувстваме, че душата ни се лута без посока тези стъпки са ни още по-необходими. Никак не е сложно да се направят те, необходимо е само по-силно желание и търпение. Да извървим тези стъпки сега заедно бавно и внимателно:

1. Нищо на този свят не заслужава нашата тъга, но всяко нещо е основание за да изпитаме обич.

2. Да обичаме живота и хората защото само те му придават смисъл. Ние имаме щастието да го живеем едновременно с точно определена част от човечеството.

3. Щастие е, че ни има тук и сега. Да уважаваме този факт защото не всеки зародиш вижда белия свят.

4. Щастие е, че можем да дадем живот на друг човешки живот. Да се стремим към това и да го направим. По този начин ще изпълним дълга си пред Създателя.

5. Приятелството е най-ценното богатство в този живот. Ние не сме сами тук. Да му бъдем верни до последния си дъх.

6. Любовта е щастие и щастието да обичаш е любов.

7. Родени сме за да бъдем щастливи, а не да страдаме. Да не забравяме никога това и да го споделим с другите хора.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me