StihoveBG.com
Начало

Статистика
   Произведения: 165,043
   Потребители: 12,371
   Автори: 4,007
   Коментари: 318,400
   Точки: 2,649,083
   Съобщения: 153,293
   Лексикони: 4,498
   Снимки: 10,758

Следете ни в
Следете stihovebg в Facebook Следете stihovebg в Twitter
Творба - информация

ПРИКАЗКА ЗА ЛЮБОВТА И СВЕТЛИНАТА пета част

И молива още щом хвана,
радостен стих ми нашепвай.
Сърцето, щом стане на рана,
стопли го Ти с песен небесна.

Винаги съм имал желание да открия начина, по който най-добре да мога да помагам на страдащите и на тези, които не знаят как да намерят Пътя.

И научи мене, грешника, Господи,
как да помагам на ближния,
дето все влачи хомота си,
тъй не разбрал Твойта истина.

И на тази молба отвърна Бог и сега ми помага да откривам думите, с които да отварям очите на ближния за Него.

Благодаря Ти за болката вчерашна.
Благодаря Ти за всичко аз, Господи!
Благодаря, че обичаш мен, грешника
и за сълзата солена в окото ми.

Ето, тази благодарност винаги е изпълвала сърцето ми дори когато съм получавал и най-силните удари. Винаги съм съзнавал, че те са необходими. Дори ми е било чудно, че така непрестанно продължава да ме обича Бог, макар да съм правил толкова грешки в лъкатушния си път. Но може би съм Му най-благодарен за солената сълза, която толкова често изцежда от окото ми, за да падне във все още детското ми сърце, да го изпълни с тази божествена, сладостна болка и да я превърне в най-голямата радост, която съм преживявал.

Откакто отправих тази своя молитва към Него, всичко в живота ми започна да се подрежда по възможно най-добрия начин. Започнах да получавам много повече, отколкото съм очаквал. Помислих си колко хубаво би било да имам възможност да отпечатвам книгите си, без нищо да конкретизирам. Просто знаех, че това, което върша, е богоугодно дело и то непременно ще бъде подкрепено. И ето, вече трима добронамерени българи предложиха помощта си, без да съм я търсил.

Като говорим за изпълнението на нашите желания, трябва да знаете, че това което искаме, не винаги е най-доброто, което трябва да получим в момента. Ще ви разкажа още един случай.

Бях на около двайсет и пет години. Тогава активно се занимавах с иманярска дейност. Не знам дали ви е известно, но в България има изключително много съкровища. Една голяма част от тях са събирани, за да бъде платено на Русия за нашето освобождение. Мои познати ме заведоха по следите на едно такова описание близо до изворите на Черни Осъм. Там, в основата на един сипей, се очакваше да има зазидана пещера. И наистина, след като махнахме част от камъните, се откри нисък отвор. Пропълзях през него и влязох в неголяма пещера. На височина около два метра и половина имаше скална полица. Под нея видях изгнил острог. Острогът е връх от бор, на който са отрязани клоните така, че да се получи стълба. Съвсем ясно беше, че тук някой е влязъл преди, може би, двеста години и се е качил на полицата, за да остави „нещо“. Но, напук на очевидното, аз реших, че това, за което сме дошли, вероятно не е тук. След двайсет години, когато зоната вече станала охранявана, пазачът придружил двама души, които търсили същото място. Те направили стълба и от същата полица взели около осемдесет килограма злато. Виждате ли Божия пръст в цялата тази история? Ако тогава с моите приятели бяхме поделили едно такова голямо съкровище, животът ни щеше да протече по съвсем друг начин и вероятно сега вие нямаше да държите в ръцете си тази книга. Щях да получа нещо материално, но от това щеше да изгуби моят дух. Така Бог ме лиши от някакви временни облаги, за да помогне на духовното ми развитие.

Така че, когато отправяте молитва, не се изненадвайте, че развитието може да бъде различно от това, което очаквате. Просто се доверете на Бог. Той най-добре знае кое ви е необходимо. Достатъчно е да дадете разрешение да получите – здраве, любов, сигурност. Защото нищо, за което не сме дали своето съгласие, не може да се случи. Защото сме планета на свободния избор.

На нас все още ни е трудно да приемем, че вече са премахнати всички външни препятствия за нашето развитие. Дадена е еднаква възможност на всички да бъдат творци. Можем да сътворим живот, изпълнен с радост и изобилие. Можем да променим изцяло нашата прекрасна планета. Важното е да се простим с остарелите вярвания. Просто приемете, че вече светът е съвсем различен, че най-после можем да го променим и да го направим такъв, какъвто хилядолетия са го мечтали толкова поколения.

Ако разберем това, ще повярваме, че можем да бъдем лечители и да се радваме на перфектно здраве. Преди няколко години в една болница се родили две недоносени близначки, момиченца. Поставили ги в кувьоз. Децата били в различни стаи. Но състоянието на едното дете започнало рязко да се влошава. Тогава дежурната сестра нарушила правилата и събрала двете сестрички. Здравото момиченце поставило ръка върху гърдите на сестричката си и тогава жизнените показатели веднага започнали да се подобряват. Това детенце, което тежало по-малко от два килограма, никога не било учило рейки или други лечебни техники. То просто ЗНАЕЛО, че може да излекува сестричката си. Ние всички се раждаме с това знание. Но постепенно добиваме „опитност“, че това могат да го правят само лекарите, като ни тровят с ненужни лекарства. Повярвайте, лечителската способност изначално е заложена в нас.

Преди няколко години се запознах с „Методът Силва“. Той се базира на това, че като изпаднем в състояние „алфа“, можем да въздействаме на подсъзнанието и от там на здравето си. Нормално нашият мозък пулсира с 14 до 21 херца в секунда, когато сме в будно състояние. Когато сме в състояние на полусън, пулсациите стават от 7 до 14 херца. Това е състояние, при което можем да даваме команди на дясното полукълбо на нашия мозък. То обикновено се грижи за автоматичните функции в нашето тяло – дишане, работа на сърцето, възстановяване на болестни симптоми. Раните ни се възстановяват без намеса на мисловния процес, за който отговаря лявото полукълбо. Когато сме в състояние „алфа“, можем да подаваме команди на дясното полукълбо и така да задействаме механизма на нашето изцеление. Достатъчно е да си представим в такова състояние как белите кръвни телца са конници в блестящи доспехи, които унищожават хилавите носители на гнойно възпаление. Или да визуализирате как лазерен скалпел почиства възпален участък. Така ние създаваме програма в нашия мисловен компютър и тя започва да се грижи автоматично за здравето ни.

Едно момче било болно от детска церебрална пареза. Прекарало дълги години само на легло. Но ето, че се запознало с „Методът Силва“ и започнало да въздейства на мозъка си в ниво „алфа“. След продължителни усилия започнало да се изправя в леглото, а след това и да седи в инвалидна количка. Успяло да подобри слуха си и да фокусира зрението си. Постепенно се изправило и започнало да ходи. Това, разбира се, било резултат от дългогодишен труд. Но ето, че като проходило, то трябвало да купува два чифта обувки, тъй като единият му крак бил с два номера по-голям. Тогава момчето дало команда на другия крак да порасте и така кракът за една година пораснал с два номера. Виждате ли какви чудеса можем да постигнем, ако повярваме в нашите лечителски способности? Тези умения са достъпни за всеки от нас. Особено след промените от 21 декември. Сега всички наши възможности са отключени.

Промените, които можем да постигнем не са само в сферата на лечителството. Със силата на мисълта можем да влияем на климата, можем да смекчим природните катаклизми, да влияем на обществените промени. Най-простият начин да постигнем това, е като се обърнем към себе си. Нали вече приехме, че сме част от единния човешки организъм. Както не можем да приемем, че сме здрави, ако е раково болна една наша клетка, така би било болно единното човешко тяло, ако някой от нас боледува. Така че, работейки за своето пречистване, ние пречистваме планетарното тяло. Затова звучи нелепо, когато казваме, че нищо не зависи от нас, че всичко се развива по независещи от нас пътища. Когато вие се усмихвате, светът се усмихва. Изпълнете се с радост и ще помогнете на света да бъде по-щастлив. Представете си колко е хубава и чиста, просперираща страната ни, вижте, че това вече е реализирано и с това ще дадете неоценим реален тласък към сбъдването на това пожелание. Докато си пиете кафето, дискутирайте нещата, за които говорим. Вярата, с която коментирате, е мощен двигател на промяната. Така енергията, която излъчвате, ще бъде многократно умножена. За да постигнете още по-силно въздействие, правете медитации, като визуализирате просперитет в личен, национален и световен мащаб. Най-голям ефект на въздействие ще получите, ако се обедините в групи от съмишленици, които разбират своето място в промяната на света. Тогава дискусиите ви ще носят още по-силна енергия. Ако се хванете за ръце – дясна отгоре, лява отдолу – вашата медитация ще въздейства още по-силно. Един от групата подава текст, а останалите визуализират, за да се получи синхрон. Би могло такъв текст да бъде предварително записан и да звучи едновременно със звуковата медитация Етосът. Това ще засили още повече ефекта от вашата работа. Да, това е работа, огромна работа, по-значима от всичко, което сте правили до сега. Всичко, което сте постигнали до сега в кариерата, строителството, създаването на удобства, общественото положение, е незначително на фона на това, което трябва да извършим с вас сега. Защото сега за пръв път ни е дадена възможност радикално да променим света. И то не като създаваме кули и трупаме богатства, а с едно минимално усилие на мисълта. Нашата мисъл в момента е нашият основен градивен материал.

Знайте, че когато работите в групи, излъчвате мощна енергия, която се записва в Акашовите полета и създава програма за сбъдване. Отразява се от Космоса тази наша енергия и се завръща при нас многократно умножена и залива цялата планета. По този простичък начин ние творим чудеса. Дори само като четете тази книга, вие вече излъчвате такава енергия и ставате част от факторите, които променят бъдещето на планетата. Така вие създавате необходимата критична маса, която ще донесе радикалните промени.

Представете си една везна. От едната страна стоят хората с остарели представи за света, хората с триизмерно мислене, тези, които вярват, че нищо не се е променило и че нищо не може да се промени. От другата страна на везната заставаме ние, изпълнените с вяра и радост, всички хора с добри сърца. С всеки ден преминават хора от страната на злото към страната на доброто. Особеното на Работниците от нашата страна е усещането за лекота. Нали ви се случва често да кажете, че ви се иска да хвръкнете. Това значи, че е намалена вашата плътност. Уж сме си ние във физически план, но, всъщност вече сме олекотени същества от четвърта и дори пета плътност. Това значи, че нашето съзнание е в по-високо измерение. Когато преминем в състояние на средна плътност 4.99 нашите олекотени тела лесно ще преминат към възнесение. За разлика от тежките тела на тези, които продължават да живеят в омраза и завист, изпълнени с недоволство и страдание. Ето, това е нашата работа – да помагаме на тези наши братя, човешки създания като нас – да преминат от другата страна на везната и да заживеят в радост. Защото ние сме част от едно тяло. Здравето на това тяло зависи от здравето на всяка негова клетка.

Ето, това са процесите, които текат в момента. Бог вижда колко е тревожно състоянието на нещата и затова сега ни даде възможност да спасим планетата. Той отмени унищожението на човечеството, защото повярва, че ние имаме сили сами да променим света към добро. Точно това правим с вас сега – изпълняваме Божествената повеля, лекуваме болното човешко тяло. Това лечение основно ще продължи до около 2030 година. Тези, които са разбрали урока, ако пожелаят, ще се възнесат заедно с физическите си тела. Тези, които са приели, че имат нужда от още уроци и не са готови да живеят в свят от четвърто и пето измерение, ще продължат в трето измерни светове. Душите, които ще отидат там, сами са избрали такъв път на развитие.

Сигурно се питате защо толкова голяма част от човечеството не може да осъзнае необходимостта да премине на по-високо ниво на духовно развитие. Земята е един своеобразен изправителен дом за изостанали души. Някои от тях са отхвърлени от световете, в които са живели като предатели и изменници и сега никой не иска да ги приеме. Други са емигранти от различни съзвездия, принудени да дойдат тук, заради водени междузвездни войни. Трети са просто млади души, които не искат да учат уроците си и затова сега ще продължат в свят, който да им даде нужната опитност.

Така, постепенно душите, които са разбрали земните си уроци, ще натежат на везната към страната на доброто и ще се получи нужната критична маса за нашето възнесение. Това вероятно ще бъде по-малката част от населението на Земята, но това е начинът, по който „ще се отдели житото от плявата“ и човечеството ще навлезе в своя Златен век.

На този фон нашата основна задача е да работим за спасението на колкото се може повече души. Повярвайте, много от тях сами не знаят колко малко е нужно за да преминат от добрата страна на везната. Сега, докато четете тези редове, вие си мислите: „Ето, този наш приятел е направил много за осъзнаването ни – пише книга, води група за медитации, провежда беседи. Това са все значими неща. Той е вече готов. А ние се лутаме, още не сме наясно с това, което се случва. Имаме само една плаха надежда, че всичко върви към добро. Носим добри сърца, но това е толкова малко и незначително“. Мислите така, защото още не съзнавате какъв огромен потенциал за промени носите, само защото чувствате добротата в сърцата си. Не сте уверени, защото не можете все още да приемете, че любовта, която ви изпълва, ви приближава до Бог повече от всичките други действия. Щом носите любов, вие сте готови.

Преди няколко месеца, през зимата, слязох отново да нахраня гълъбите. Имаше сняг, но времето беше слънчево и приветливо. Стоях прав и хвърлях зрънца на моите гладни приятели. Те радостно кацаха по раменете и вземаха храна от шепите ми. Тогава до мен се приближи възрастен човек. Той целият сияеше от щастие. Сподели, че е на75 години, но никога не е виждал такова „чудо“. Поставих и в неговата ръка храна, а гълъбите веднага разпознаха добрия човек и съвсем доверчиво започнаха да вземат зрънца от шепата му. Храната се свърши, но нашите приятели продължаваха да летят около нас и да кацат по ръцете и раменете ни. Изведнъж този свят човек се наведе и целуна ръката ми. Бях разтърсен и не знаех как да реагирам. Той продължаваше да държи ръката ми и несръчно да говори за любовта, която го изпълва. Сподели, че изживява един от най-щастливите мигове в живота си и ще го запомни завинаги. Продължаваше да целува ръцете ми, изпълнен с благодарност за този съвършен миг на щастие, който изживяваше в момента. Минувачите гледаха с недоумение тази странна гледка, а ние не забелязвахме нищо, потопени в този миг, изпълнен с безусловна любов.

Този човек никога не беше чел духовна литература и нямаше никаква представа, че в момента се извършва някакъв Преход. Но той цял живот бе носил дълбоко скътана любов в сърцето си. Вероятно не се е осмелявал да я сподели с никого. Та нали ще му се смеят, ако признае, че носи още сърцето на дете... И ето, изведнъж той срещна друго човешко същество, изпълнено със същата тази детинска любов и тогава, спотайваното толкова дълго чувство, се взриви и го изпълни с неизживяван до сега възторг. Точно това изживяване бе онова малко побутване, от което имаше нужда тази чиста душа, за да премине от другата страна на везната. Точно това изживяване е квантовият скок в съзнанието, за който толкова много говорим. Всички ние носим в сърцата си потенциала на тази велика промяна. Остава да си повярваме, че не някой друг, а ние сме тези, които създават Новия свят, които пишат новата история на човечеството.

Преди няколко години, като влязох във входа на една голяма кооперация, видях една дама, която се грижеше за чистотата. Никога преди това не бях виждал по-грижливо поддържан вход. Всички стъкла бяха измити, никъде не можеше да се види прах. Споделих възхищението си от начина, по който се справя с работата си. Тя засия от радост. Толкова се гордееше с това, което върши. Някой беше забелязал усилията й и сега тя с радост разказваше колко много обича работата си.

Ето, това е човекът Творец, за когото говорим. Няма значение дали пишеш книга, дали създаваш музика, дали миеш пода, или месиш хляб. Важното е да го вършиш с любов. Щом вършиш нещо с любов, ти си Творец. Разбирате ли колко е важно това осъзнаване? Ние всички сме Творци. Сега ни е дадена пълна свобода да сътворим света, за който толкова дълго сме мечтали. Но първо трябва да повярваме, че всичко е в нашите ръце. Няма да дойде Месия и да ни поднесе всичко даром. Бог е създал условията, при които да можем да сътворим Новия свят. Надарил ни е със своите способности на Създател и сега с любопитство и надежда гледа как ще използваме тези способности. Повярвайте, това не са просто красиви думи, това е самата истина. Това трябва да разбираме, когато казваме, че ни е създал Бог по свой образ и подобие. Ние сме получили Неговите способности на Творци, на Създатели. В нашите възможности е да влияем на климата, на безопасността на движението по пътищата, на природните катаклизми. Можем да сътворим просперитет за семейството си, за града, в който живеем, за цялата планета. Достатъчно е да видим във въображението всички тези желания реализирани.

В нашите възможности е да можем да повлияем и на политическото и икономическо развитие на страната. Протестите, които текат в момента по света и у нас, карат политиците да се замислят за начина, по който са ни управлявали до сега. За пръв път те разбират, че трябва да поставят интересите на народа над всичко. Но те мислят за това със страх. Страхуват се да не изгубят властта, защото без нея те, всъщност са никои. Те се стремят към власт, за да се чувстват значими, а не защото са загрижени за нашето добруване. За да им повлияем, трябва да се отнасяме към тях като към деца, които не знаят какво вършат. Затова, нека им изпратим любов. Повярвайте, те са много по-нещастни и объркани от нас. Единствената радост, която имат, е властта. Затова се страхуват да не я изгубят. Изпращайте им любов и пожелание да бъдат разумни. В същото време отправяйте молитви за това Бог да ни даде лидери, загрижени за хубавата ни страна. Повишаването на нашето съзнание извиква нови лидери. Ако всички се съсредоточим върху това, непременно ще задействаме промените, от които толкова много се нуждаем.

Не знам дали ви е известно, но по-напредналите цивилизации могат да виждат мислите ни, така както ние виждаме нещата от физическата реалност. Така в техните новини и научно популярни филми се прожектират мислите на нашите лидери. Те виждат една ужасяваща картина и не могат да проумеят как е възможно да вървиш против интересите на народа си, само и само да удовлетвориш някакви свои дребнави амбиции. По подобен начин ние гледаме филми за аборигени или човекоядци в джунглата и в никакъв случай не бихме желали да сме сред тях. Това е една от причините развити цивилизации да избягват контактите си с нас. Нашите вибрации са толкова ниски, че те не биха могли да ги понесат. Затова, може би, ще се отдалечи нашата среща с тях. Нашите вибрации ще се повишат значително към 2030 година и вероятно тогава ще започнем да работим заедно за просперитета на планетата. Сега те се грижат за нас от разстояние.

Някъде около 1955 година група видни италианци получили предложение за контакт от извънземна цивилизация. Било им забранено да говорят за това. Но преди няколко месеца те ни предложиха разказ за това, което се случило. Представителите на тази цивилизация, всъщност били от няколко различни раси, които живеели заедно. Били с височина от един до шест метра. Перфектно владеели италиански. Може би знаете, че напредналите цивилизации проникват в мозъчната ни дейност и извличат информация от там. Така че не е проблем усвояването на даден език. Тази цивилизация се намирала под Средиземно море в пространство почти колкото територията на България. Те създавали необходимото им пространство, като свивали материята. Когато техните летателни апарати трябвало да излетят, материята се разширявала и апаратите излитали. После материята отново се свивала. Контактите с тази цивилизация продължили двайсет години. Те умеели да създават материя от етера. Но въпреки това искали някои услуги от земните си приятели. Така им били доставяни големи количества плодове и суровини. Заплащали с пари, които материализирали в момента. Доставените материали били изпращани чрез телепортация. Била създадена система на радио връзка. Понякога земляните получавали чрез телепортация различни пратки. Тази връзка била необходима за извънземните, за да имат взаимоотношения на любов със земната група. Тя се състояла от 120 души. Но в групата отношенията се влошили и това накарало техните приятели да се отдръпнат и да прекратят контактите през 1976 година.

Разказвам ви това, за да разберем колко важно е издигането на нашето съзнание, за да можем да получим помощта, от която толкова много се нуждаем. Просто е необходимо да заживеем в свят, изпълнен с любов и радост, и така да повишим нашите вибрации и да станем един желан партньор.

Нашият живот трябва да бъде изпълнен с чистота. Необходими са чисти помисли, чисти емоции, чисти действия. Чистота трябва да стои в основата на нашите взаимоотношения. Чист трябва да бъде и езикът, с който общуваме. Вслушайте се в езика, който говорят нашите политици, „народните ни избраници“. Та те не познават езика „свещен на моите деди“. Хора, които стоят начело на държавата, говорят на диалект. Какво е това „ходиме“, „правиме“, „крадеме“. Или „на кой е позволено...“. Да не говорим за „изобретенията“ на чалга културата. Та дори и журналисти и водещи на телевизионни предавания са много далеч от познаването на чистия български език.

Преди няколко години, като минавах край един ученически бюфет – вън, на улицата – чух как предприемчивият кифладжия предлагаше на учениците, докато закусват, да чуят поредния хит. Някакъв комплексар, изживяващ се като „певец“ „възпяваше“ нечия майчина вагина. И то с думи, за които съвсем до скоро, ако ги произнесеш на улицата, те вкарваха в полицията за дребно хулиганство да полагаш три дни обществено полезен труд. Ако това се случеше някъде в мюсюлманския свят, този „певец“ на часа щеше да бъде пребит с камъни. А ако се осмелеше да произнесе същите „сакрални“ слова в някоя от „белите“ страни, щеше да влезе в затвора. Само в нашата „мила Родина“ това е „изкуство“, а авторът „творец“. И то при наличие на Министерства на образованието и на културата. ...А там, наред с учениците, „учител“ спокойно, невъзмутим преживяше своята закуска! По късно от говорителя върху нашите деца се плиснаха изпражнения от същия самозабравил се „творец“. След време и моите ученици започнаха да си тананикат познатия „хит“. Оказа се, че това „изкуство“ звучи всяка вечер в дискотеките. По този повод написах „Вагина“. Тя завършва така:

Всеки ден убиват децата ни –
убиват ги с дрога, с чалга, с пари,
убиват ги с порно, окалват душата им.
Всеки ден убиват децата добри...
...А СВЕТЪТ БЕЗДУШНО МЪЛЧИ!...

Оказва се, че тази помия се плисва ежедневно чрез някои български радиа. Разбира се, тези, които получават заплата да опазват чист българския дух, мълчат, за да не би някой да ги обвини в създаването на цензура и така превръщат нецензурното в норма.

Бях си обещал в тази книга да не говоря с тон, който създава негативни емоции. Не издържах. Правя го с надеждата, че някой ще чуе този глас на възмущение и ще спомогне за прочистването на българското духовно пространство от такива „творци“. Мисля още, че е крайно време да бъде създаден „Закон за опазване чистотата на българския език“, който да дава възможност за санкциониране на всички прояви на неграмотност и вандализъм по отношение на свещения език на нашите деди.

Надявам се, че съзнавате какво замърсяване на аурата на България представлява само това издевателство над човешките норми. Дори само тази вандалска проява връща страната ни много стъпала надолу в тъмнината, от която с толкова усилия се мъчим да излезем. Този изстрел в духовния облик на България отеква в Космоса и се завръща като програма за застой, недоимък, неразбирателство и скръб. Това съвсем не е преувеличено. А сега ние с вас трябва да правим медитации, да визуализираме просперитет и с много усилия да се стремим да изчистим поне отчасти пораженията, нанесени от подобни „творци“. Просто защото министрите, отговарящи за това, и тези, които създават законите в тази страна, се страхуват да не нарушат спокойствието си.

Добре, че има достатъчно чисти души, на които да се опре уморената от превратности душа на Майка България. Преди няколко години пътувах в автобус до съседния град. В автобуса имаше една дама от близкото село Градежница. Това е село само от българомохамедани. Тази була разказваше как са ходили с познати за боровинки в тетевенския балкан. Повярвайте, никога преди това не бях чувал такъв кристално чист български език. Виждате ли къде трябва да търсим чистотата? При обикновения човек, при този, който е свързан със земята, с природата. Това са низшите духом, които всъщност, са носители на високия дух, на чистия морал.

Известно време живях в село Микре при моите роднини. Имаше в това село един самотен, отдавна овдовял човек. Той разказваше как всяка сутрин се събужда в пет часа, когато започва да работи радио точката. Тогава звучат изпълнения на народни хора и ръченици. Скача тогава този „обикновен“ човечец и започва да играе! Мята кърпата и вика! Сам! Като луд! Играе този голям българин всеки ден по половин час, та земята се тресе под него! Изпълва се селското му сърце с възторг, а светът става тесен за прелялата от щастие душа. И когато се насити този жаден дух, когато се зареди с красота и хармония, отива да си говори с овцете и козите в кошарата. Продължава да раздава любов тази голяма душа, без да съзнава, че е един велик Творец, една прекрасна частица от Бога, наистина сътворена по Негов образ и подобие. Взема след това косата и отива в росната трева да коси. Продължава това голямо сърце да се опива от дъха на Земята и да пее.

Това е величието на Българския дух! Това е дух, който може да се всели само в голямото сърце на един Селянин. Затова е толкова велик този дух – защото пие нега от дъхавата пазва на българската земя! Затова са толкова значими Радичков и Хайтов – защото бяха Селяни! Затова е толкова значим Слабаков – защото беше Селянин, който цял живот черпеше сила от Земята. А какъв Селянин беше Гришата Вачков! Земята още плаче за него...

vote гласувай за творбата | favor добави в любими | send изпрати на приятел
comment напиши коментар | error открих грешка | alert сигнализирай за нередност
save as txt свали като txt | save as doc свали като doc | save as pdf свали като pdf

автор:

раздел: Проза -> Друга
публикувана на: 2013-11-29
прочитания: 414
точки: 7 (виж далите точки)
коментари: 2 (виж коментарите)
препоръчано от: 2 (виж препоръчалите)

Вход