StihoveBG.com
Начало

Статистика
   Произведения: 165,033
   Потребители: 12,370
   Автори: 4,006
   Коментари: 318,386
   Точки: 2,648,995
   Съобщения: 153,070
   Лексикони: 4,498
   Снимки: 10,758

Следете ни в
Следете stihovebg в Facebook Следете stihovebg в Twitter
Творба - информация

ПРИКАЗКА ЗА ЛЮБОВТА И СВЕТЛИНАТА – ЕДИНАДЕСЕТА ЧАСТ

Прекъсвам писането си, за да ви представя дословно посланието на Крион за България.

 

Послание от Крион специално за България. Предадено на 12 юли 2013,

чрез Марина Мечева.

 

Приветствам ви, скъпи мои, АЗ СЪМ Крион от Магнитната служба.

 

За онези, които осъзнават какво се случва в страната им, процесът е осъзнат, за останалите е едно пътуване по течението, което в този момент изглежда непредвидимо.

Това, което се изисква от вас, е осъзнаване. Осъзнаване, но и участие в един процес, свързан с отключването на кодовете по вашите земи. За да може богатството, събирано там през вековете, да се слее със съзнанието на призваните – и то не само онези родени Българи, а и по бъдния свят – защото той се събужда чрез вас.

И вероятно си задавате въпроса: Защо точно българинът? Какво място има той в историята на трансформацията, на този процес, който отдавна се тъче и предизвиква всички строежи на новата система чрез човешката ДНК.

Първо, осъзнайте, че това е само началото. Второ, познайте и признайте своя принос, своята отговорност и своето участие, което е съпроводено от светли същества в цялата бъдна система.

Звездното семейство е част от оригиналните кодове на ДНК, заложени в кръвта на онези малцина, наречени Българи. Да си Българин – това е духовно призвание, това е йерархия, това е вселенски строеж, който отговаря за еволюцията на човечеството.
Все още не сте поели отговорността си, а вече знаете, че времето дойде.

Нашият призив сега е по-ясен и по-чист от всякога, защото призваните, които ще направят промяната, са сред вас. С всеки следващ момент вие усилвате Присъствието в клетките си. С всяко следващо дихание осъзнавате Присъствието си в Бог. Защото – за да можеш да осъзнаеш строежа на новата планетарна решетка, за да можеш да поддържаш и изградиш новата кодова стойност, равна на “Човекът е Бог” – за това се изисква да имаш заложбите в себе си, в самия строеж на ДНК.

Следващият етап на вашето развитие, братя и сестри Българи, е същинско, цялостно осъзнаване на Бог в човека и на човека във Вселенското начало. Едно начало, което е дало рождението дори на организираната система, проявяваща Бог.

Останете притихнали в този процес и знайте, че световната промяна вече започна чрез вас. Връщане назад вече няма, защото Съветът реши!

Прогресът, наречен еволюция, ще приеме своя най-светъл лик – божествената промяна, наречена Единно Съзнание.

Благодарим Ви.

И това е точно така.

Крион

Това послание пристигна току що. Току що получих отговор на въпроса, който отдавна си задавам. Сега ще трябва да променя плановете си за книгата и да опитам да я завърша по-скоро, защото явно нещата вървят с по-бързо темпо, отколкото предполагах. Това, разбира се, е много радостно. Сега нашата отговорност става още по-голяма. Сега разбираме от къде и защо идва този мощен импулс. Това, което става сега, е резултат от този импулс.

Не се тревожете, че страната ни е обхваната от протести. Така е и в целия променящ се свят. Това е пречистващата енергия на новото време. 2013 е година на лудостта. Постоянно се чувстваме като при пълнолуние. Това е съвсем естествена реакция на трансформацията, която преживяваме във физически и духовен план. Нашите приятели смятат, че това напрежение ще намалее, макар че сътресенията на всички нива ще продължат. Това е, защото негативизмът, натрупван толкова хилядолетия излиза на повърхността. Това са последици от разделянето с дуалността. Нали си спомняте какво беше дуалност – добро и лошо, любов и омраза, тъмно и светло. Това е светът, с който се разделяме. За да отидем в свят, в който има само Любов, Добро и Светлина.

Сега ще трябва да работим още по-отговорно за изграждането на този свят. Нека в нашата работа да визуализираме и как децата ни се завръщат и участват заедно с нас в създаването на една нова, красива България. Представете си я изпълнена с много щастливи и радостни деца. Мислете за това, когато се молите за България.

Просперитетът на страната ни ще дойде заедно с прилагането на новите прогресивни технологии, които ще доведат до съхраняване на планетата. Тя сега се задъхва от замърсяванията, които получава от изкопаемите енергоизточници и атомните електроцентрали. Случаят във Фокушима беше допуснат, за да бъде предупредено човечеството за опасността от тях. Част от новите технологии вече са отключени и се реализират. Никоя технология не може да ни бъде дадена, ако не сме готови да я използваме за благото на човечеството. Идеите за нови технологии се дават на изобретателите по време на сън. Тогава душите напускат телата ни и могат да получават нужните уроци. Има много прогресивни технологии, които са давани на човечеството, но тяхното приложение е било спирано от Илюминатите. За това вече стана дума.

През 1935 година американски лекар успял да създаде електронен микроскоп, който различавал болните от здравите клетки. Този уред можел да се настройва така, че да унищожава само болните клетки при всяко едно заболяване. Създателите на уреда отпразнували победата над всички болести по света и започнали серийно производство на микроскопа. Но тогава се намесили Илюминатите и намерили законово основание да конфискуват цялата документация и да унищожат създадените уреди, а така също и завода, който ги произвеждал. Защото фармацевтиката е една от най-печелившите дейности, а основните фармацевтични компании са собственост на Илюминатите. Разбира се, здравето на хората няма никакво значение. Така се произвеждат лекарства, които ни поддържат полу болни, за да можем безкрайно да захранваме с нищожните си средства фармацевтичните гиганти. Вижте дворците край София и ще разберете за какво става дума.

През 1945 година български изобретател в САЩ създал прост метод за разлагане водата на водород и кислород. Ако технологията му беше разработена и приложена, сега Земята щеше да бъде една чиста райска градина. Всички разработки на този наш учен били унищожени, а той вкаран в лудницата. Защото петролът е един от основните източници за печалба на свързаните с Илюминатите концерни. Филмът „Отмъщението“ е типичен пример за безскрупулността, с която те действат.

От трийсет години в Швейцария работят различни модули на генератори за ток. Те са създадени в една християнска комуна от инженер, получил информация за технологията по време на дълбока медитация. Тези генератори получават неизчерпаема енергия буквално от въздуха. Има достатъчно снимки, допускани са журналисти. Един български инженер, член на комуната, предложил да се предостави технологията на човечеството, но наскоро след това се „самоубил“.

В момента вече има реализирани космически технологии, предоставени на нашите учени. Може би най-голям успех в това отношение е постигнал иранският учен, ядреният физик Мехрам Кеше. Той е създал реактор, който дава възможност да се премахва земната гравитация и по този начин да се създават летателни апарати на съвсем нов принцип. За тези летателни апарати няма да бъдат необходими летища и практически за десет минути ще може да бъде достигната всяка точка на Земята. Няма да бъдат необходими реактивни двигатели, използващи опасните горива от изкопаеми енергоизточници. Този реактор може също да променя химическите елементи от един вид в друг. По тази технология в началото на 2013 г. беше изведен в орбита ирански космически кораб с маймуна на борда. Използването на такъв тип космическа технология не налага предварителна подготовка, която при сегашните космически кораби отнема години. Тази и други технологии са предоставени на човечеството безвъзмездно. Най-добра модификация на реактора е реализирана от полските учени. Обемът на този реактор е съвсем малък. Български учени също работят по този проект. В началото на месец май Кеше проведе тридневна международна конференция във Варна, което е признание за приноса на нашите учени. В същото време Кеше е създал съвсем нов начин за лечение на всички видове рак и извършва това лечение безвъзмездно. Научната работа не му пречи да бъде един от най-големите миролюбци на нашето съвремие.

Друга успешно реализирана технология е тази на Италианския учен Роси. Той създаде реактор с обема на компютър, който произвежда евтина енергия 10 до 20 квт мощност. Този реактор работи на принципа на студения ядрен синтез. В малък контейнер се смесват никел на прах и водород. Така се получава реакция, при която се отделя температура до 600 градуса. Един такъв реактор може да отоплява жилищна сграда шест месеца. След това се подменя касетата, която струва само десет долара. Цената на реактора е 500 долара. Има и вариант на реактор с размера на фургон, който произвежда 1000 мвт. Това са завършени, работещи реактори. За да бъдат пуснати в серийно производство, е необходимо да минат през продължителна процедура за лицензиране.

Преди няколко дни прочетох, че български изобретател от Стара Загора създал генератор, който първоначално се задейства с електрически ток. Този генератор произвежда шест пъти повече енергия от тази, която консумира. Изобретението вече е патентовано и предстои серийно производство.

Това са само част от технологиите, дадени на човечеството. След 2015 г. ще започне още по-масово прилагане на нови, непознати засега технологии. Много скоро човечеството ще се научи да пренася електрическата енергия по безжичен път. Нашите космически приятели обсъждат какво точно да ни предложат, без да създават опасност от евентуално неразумно използване.

Говоря за тези технологии, за да ви помогна да повярвате, че изграждането на едно ново, справедливо общество е възможно. Нещо повече, ние вече го изграждаме. След като току що получихме доброто послание за България, виждам колко е отговорно да повярваме във възможността за нейния просперитет и да работим още по-усърдно за него. Не забравяйте, че нашата земя е родила двама от най-великите синове на човечеството – Спартак и Орфей. Наследили сме от Спартак свободолюбивия дух, който сега дава плод чрез протестите, обхванали страната ни. Знам, че този дух ще донесе промените, които толкова дълго чакаме. Но има нещо още по-важно. Това е духът на Орфей, духът на изкуството. Културата носи големия потенциал на промяната. Вижте колко е силно въздействието на нашите творци, когато говорят по какъвто и да е въпрос. Хората на изкуството живеят в един различен, чист свят. В този свят скоро ще заживеем всички ние. Това е светът на четвъртото измерение. Този свят вече е част от нашата реалност – поне за тези, които имат сетива да го почувстват. Виждам как все повече хора, като се обърнат към себе си, откриват творческия си потенциал. Вече хиляди хора пишат стихове. Това, разбира се, още не значи, че създават поезия. Но самият факт, че са повярвали в себе си, е един двигател на духовността. Те вече живеят в един друг, по-чист свят и така натежават на добрата страна на везната.

В нашия град, чрез Обществото за духовно развитие, започнахме ежегодно издаване на алманах с творби на пишещи наши съграждани. Те дори не смеят да назоват себе си поети. А, всъщност, създават чудесна поезия. Ето, Ники казва: „Родих се, да се чуди този свят защо живея в пазвата на птиче... Аз още съм във липовия цвят... “ Виждате ли колко красота и поезия има само в тези два стиха! А Петя написа: „...С уморени ръце от безброй знамена, се ослушах да чуя сърцето си...“ Вижте колко мъдрост има в тези думи. Точно това е, което трябва да направим – да спрем да се борим и да се вслушаме в сърцата си. Все повече хора разбират, че когато сърцата им са изпълнени с любов, целият свят става прекрасен. Затова, работете, приятели, за обединяване на хората с добри сърца във вашия град. Споделяйте вълненията си, породени от прочетен стих или от красива музика. Пишете за тези вълнения, не ги потискайте. Това споделяне носи чистата енергия на промяната.

При срещите, които провеждам, виждам, че на най-високо духовно ниво са хората, занимаващи се с Йога. Търсете контакти с тези хора. Те могат да бъдат добри ваши учители. Те, без изключение, са хора със съзнание от четвърто и пето измерение. Моята пет годишна внучка посещаваше Йога в детската градина. Това е една чудесна идея. Просълзих се, когато, като застана в поза „лотос“, ми изпя: „Намасте, доброто в мен поздравява теб сега. Намасте, доброто в теб поздравява мен сега.“ Ето от къде трябва да се тръгне, за да се изпълни с добро светът, който с толкова усилия и любов изграждаме.

Ето, точно това е пътят, по който вървят хората, търсещи просветление. Те работят самостоятелно за своето духовно израстване и споделят своите постижения с приятелите си в различни групи. Всички тези групи са свързани чрез енергията, която излъчват. Общуването между тези групи е следващото стъпало в израстването ни. Така нашето Общество поддържа много близки отношения с център Идея Вита. Не се бяхме виждали с нашите приятели повече от половин година. Останахме изненадани от променения им младежки вид. Оказа се, че те просто работят интензивно за своята физическа и духовна промяна и от там за промяната на обществото. Помолихме ги да ни запознаят с паневритмията на Петър Дънов. Поработихме няколко дни и така си подарихме един истински празник. Невероятно е изживяването, когато се съберат заедно светли хора. Докато играехме в двора на едно училище, към нас се присъединиха и две двойки тийнейджъри, които преди това се прегръщаха на пейките. Те дори нямаха представа какво точно вършим, но вероятно енергията, която излъчвахме, ги привлече. Повярвайте, цялата планета сега се облива в прекрасните енергии на промяната. Разказаха ни нашите приятели, че само в София поне хиляда души всяка сутрин играят паневритмия. Те се събират на малки и по-големи групи, в квартални градинки и в паркове. В една от групите се събират от сто до четиристотин души с оркестър, а другаде използват музика на запис. Паневритмията е едно умело съчетание между текст, музика и танц. Това е един чудесен спектакъл, в който вие сте главните актьори. Продължителността му е около час и двайсет минути. В страната вече има стотици групи за усвояване и разпространение на тази прекрасна идея. Съветвам ви и вие да се включите в това движение. То носи мощен тласък в духовното развитие на всички участници и на страната ни. Това е една от стъпките за осигуряване просперитета на нацията. Обединени в един такъв красив спектакъл ние изграждаме нова времева линия за България и планетата.

В същото време има хора, които без да участват в групи, дълбоко в себе си чувстват и носят промяната. Те не знаят какво се случва в космически мащаб, но дълбоко в сърцата си са скътали онази вълшебна искрица светлина, която ги отваря за красотата на света и ги поставя на светлото блюдо на везната. Преди няколко дни разговарях с баба Дора, една очарователна дама над осемдесетте. Тя сподели, че никога през живота си не е мразила. Така, изпълнена с любов към всичко и всички, плете терлици и ги подарява на хората. Тя никога не е чела за законите на Карма за даването, но дълбоко в себе си чувства необходимост да върши добро. Така че, не се безпокойте, че сме твърде малко Работниците на Светлината. Има безброй души, които дори без да съзнават, чрез добротата в сърцата си неусетно работят за промяната на света към добро. Те също са Творци. Може да не вършиш нищо, а само да бъдеш в състояние на покой и пак да бъдеш Творец. Творението не е непременно създаване на материални неща. Творението е по-скоро състояние. Може днес да си изградил стена, но да не си Творец. Но може само да съзерцаваш залеза и по този начин да бъдеш част от Великото Творение. Може просто да вървиш по улицата и с усмивката си да събуждаш други усмивки. Това е част от Творението.

Много от хората, с които разговарям, се оплакват, че светът около тях е мрачен, че срещат все намръщени хора. В същото време аз срещам само усмихнати хора и щом заговарям с тях, очите им заблестяват. В един магазин срещнах една дама, която наскоро беше прочела книгата ми за Прехода. Тя попита: „Вие ли сте...“. „Да“, отговорих. Очите на тази прекрасна жена блестяха, изпълнени с невероятна светлина. Такова усещане за близост ни изпълни, че й казах: „Трябва да тръгвам, иначе непременно ще трябва да те прегърна!“ Постепенно осъзнах, че моето настроение предизвиква появата на светлина в очите. Това се случваше и с инертни, на пръв поглед, хора. Ето, това е част от Великото Творение. Защото всеки носи някъде в себе си искрицата на доброто. И най-закоравелият „престъпник“, дори подсъзнателно, чака някой да открие в него тази искрица и да я разгори. Той се противопоставя на целия свят само защото никой не е съумял до сега да открие тази искрица и да му каже: „Ти си един добър човек!“ Така остана в мен споменът за тъжните, дълбоки сини очи на онзи „рецидивист“, който обра вилата ми. Един от най-известните американски мафиоти, смъртоносно прострелян при опит за залавянето му, написал с кръвта на убит от него полицай: „В моите гърди бие добро и честно сърце“. Разбирате ли? Никой няма чувство за вина. Дълбоко в себе си всеки се чувства едно добро човешко създание. И, ако ти забележиш тази доброта, можеш да намериш един верен приятел. Добрата дума тежи най-силно там, където най-рядко прозвучава.

Така че, приятели мои, Работници на Светлината, работете търпеливо, търсете търпеливо искриците на Доброто и Светлината във всяко човешко сърце. Бъдете сигурни, че тази искрица ще засияе заедно с факела, който носите, и ще спомогне за пропъждането на мрака от живота ни. Ето, това е нашата мисия. Така, стъпка по стъпка, ден след ден прекрасната ни планета ще засиява все по-ярко. Точно този процес тече в момента – не утре, не някога – сега! Сега се случва времето, за което толкова поколения са мечтали. „Но нека вярата не оскъднява! Яснее онзи мирен ден отвъд...“, написа Пеньо Пенев в зората на човешкото пробуждане.

Ето, сега се случва това! Ние сами сме избрали точно сега, в най-динамичния момент от промените, да бъдем на тази планета, да бъдем част от Светлината, която завинаги ще остане да струи и да я облива. Точно в този момент с възхищение ни гледа цялата Вселена и се прекланя пред избора ни да поемем трудната мисия на Носители на Светлината. Всичко това, за което с толкова патос и вълнение ви говоря в момента, е толкова реално, колкото и книгата, която държите в ръцете си. Точно докато четете тези редове, вие творите. Творите точно по Негов образ и подобие, защото сте част от Него!

За да бъдем добри Майстори Творци, е необходимо да сме във вътрешен покой. Говорихме, че трябва да се освободим от старите стереотипи. Един от тези стереотипи е навикът ни непрекъснато да даваме оценки на нещата, които се случват. Непрекъснато коментираме как изглежда този или онзи. Непрекъснато осъждаме поведението на другите, недоволни сме от политиката, от съпруга си, от времето. Спрете! Никой от нас не е грозен или красив. Той просто Е. Няма значение дали има пъпчиво лице или е манекен. Той просто Е. Вие не сте грешни или праведни, добри или лоши. Вие просто СТЕ. Вие не сте виновни за нищо, никой не е виновен за нищо. Всички просто СМЕ. Не се сравнявайте с никого. Самото сравняване на нещата вече е осъждане. Осъждането поражда недоволство. Недоволството започва да руши вас и тези, към които е насочено. Осъждането е състояние обратно на любовта. Опитайте се внимателно да вникнете в същността на този процес. Погледнете каква голяма част от времето ви е запълнена с обсъждане на чуждите „недостатъци“. При всяка среща с приятели се информираме за това какво се случило с някого. Колкото по-известен е този, когото коментираме, толкова по-голяма е радостта от откриването на неговите недостатъци. Едно известно шоу запълва половината от времето си в ефир, за да се присмива на известни личности. Това подхранва егото на водещия, защото едно такова внушение винаги казва: „Щом коментирам недостатъците на тези известни личности, значи аз съм по-значим от тях.“ Същата е реакцията и на зрителя. Той е удовлетворен от това, че и любимата до скоро певица, ако няма други недостатъци, поне е по-възрастна от него. Така се обединяват негативни, разрушителни енергии.

Вероятно ще ви бъде много трудно да направите стъпката, за която говорим, но не осъзнаването на този аспект на нашето поведение, е една от основните спънки в развитието ни. Ако не оставите този товар, трудно ще преминете от другата страна на везната. Затова, просто спрете да клюкарствате. „Ами за какво ще си говорим тогава?“ Замълчете! Просто замълчете! Щом не можете да намерите думи на възхищение, които да споделите със събеседниците си, просто замълчете. Може би тогава в тишината ще успеете да откриете себе си, да намерите неподозирани до сега радости. Това е първата и най-важна стъпка в освобождаването от старите навици.

Като говоря за необходимостта от тази важна промяна, се обръщам преди всичко към пенсионерите. Вие, приятели, не осъзнавате какъв огромен потенциал от възможности носите. Вие имате най-ценното – имате време и свободата да избирате как да го оползотворите. Забелязвате ли колко от вас започнаха да пишат стихове, да се занимават с музика, да участват в курсове по танци? Това е чудесно! Продължавайте да се разкривате като Творци. Знаете ли, че едно хоро е най-силната и красива медитация? Това са обединени десетки и стотици души в един ритъм, слети в едно общо изживяване на възторг. Продължавайте да използвате свободата си, за да променяте света. Бъдете близо до младите. Давайте кураж в стремежа им да разрушат старата парадигма. Не се тревожете, че старото си отива. Та какво по-прекрасно от това!

Рушете безмилостно и разбиранията, които са се вкоренили дълбоко във вас. Верен на „даскалския“ си манталитет, ще ви дам няколко задачи за домашно. Първо: Научете се да обичате циганите. Знам, че потръпнахте и ви се струва, че съм много строг учител и ви възлагам трудна задача. Но помислете си само колко много, необичайни на пръв поглед неща, вече приехте. Погледнете в себе си и ще видите как представи, носени с години, успяхте да промените от мига, в който отворихте първата страница, до сега. Та нали само си разказваме приказка. А в приказките всичко е възможно. Тази приказка може да започне така: „Имало едно време две души. Те били най-добрите приятели в Онзи свят, където всичко е възможно. Но в предишния си живот не били осъзнали силата на прошката. Затова сега избрали да се родят едната душа като циганин, а другата, като българин.“ Ето, така би могла да започне тази приказка. Помислете си сега как трябва да се отнесете към вашия най-добър приятел от „истинския“ свят. Не забравяйте, че сега вие просто сънувате. Реалността е съвсем друга. Ще дойде време, когато ще кажете: „Извинявай, че по време на онзи сън те нараних. Но, въпреки това, беше чудесен сън.“

Разбира се, тази сложна промяна не може да стане изведнъж. За да я приемете, направете по-леката стъпка – заобичайте първо децата на циганите. Забелязали ли сте какви хубави, дълбоки очи имат те? Няма да бъде трудно да ги заобичате. С техните родители ще ви бъде по-трудно. Затова първо просто ги приемете. След това им свалете шапка, че са избрали сами този труден жребий. После се опитайте да заговорите за простичките неща и ще видите, че и те носят своята мъдрост и благородство. Но, ако искате напълно да ви „разбият“, послушайте ги как пеят. Отнесете песента им в сърцето си и оставете от нея да покълне любов. Сигурен съм, че този път ще се справите.

За втората задача сме говорили и преди. Заобичайте всяка земна твар. Нали си спомняте, че всички твари са точно толкова Божии чада, колкото и ние. Ще ви бъде по-лесно, ако ги наблюдавате заедно с децата. От тях можете да научите много неща за животните. Нали ви разказах за фермата с гъсениците. Започнете да гледате на всички твари с окото на Създателя. Нима Той казва, че някои създания са по-ценни от други? Той просто обича еднакво всичките си деца.

Преди известно време заложих капан, за да хвана мишката, която се разхождаше из шкафа. Но капанът, като щракнал, не успял да убие малкото мишле, а само счупил крачето му. Божието създание отчаяно се мяташе и се мъчеше да го откъсне , за да избяга. То беше наранено от капана, който моята ръка е заложила. Внимателно го изнесох на двора и го пуснах. То, куцукайки, се скри между дървата. Молех се на Бога да оцелее. Опитвах се да си представя какво изпитва това дете, докато облизва болното си краче. То може би си казваше: „Колко е лош този човек, който заложи капана и счупи крачето ми.“ А може би си мислеше: „Колко е добър този човек, който пощади живота ми.“ Не знам дали е зараснала раната му, но ми се иска да вярвам, че вече е забравило какво съм му сторил. Мишлетата не са злопаметни.

Има и още една задача: Заобичайте камъка. Открийте неговото безкрайно многообразие от форми и цветове. Много скоро ще забележите неговата аура и ще приемете, че и той също има душа.

Ето как го правя аз:

Аз камъка прегръщам всеки ден
и той със ласка ми отвръща.
Отдръпвам се и гледам възхитен.
И камъкът в икона се превръща.

Отнасяйте се с любов към тези прекрасни същества от минералния свят. Пак ще ви посъветвам да го правите с децата. („Понякога трябва да бъдем много снизходителни към възрастните...“) Погледнете с очите на децата този пъстър свят и се опитайте за миг да забравите „голямото“.

При това, бъдете винаги толерантни към себе си. Прощавайте си за неразбирането, което сте имали някога за нещата в света. Сега това вече няма значение. Просто си представете, че сте се телепортирали от някъде в този свят и нямате никакво минало. Всичко започва едва сега. И наистина е така. За този отминаващ свят ще се говори , като за предистория на човечеството. Така че, всъщност, ние сме на стартовата линия. Едва сега започваме да пишем новата история. Разбирате ли величието на този миг! Всички тези „простички“ неща, които вършим, ще влязат в бъдещите учебници по история. Но няма да кажем, както нашите предшественици, „историята пише се със кръв“, защото ние нашата история ще напишем с Любов!

Странно, но докато изписвам тези редове, имам усещането, че ме слушате с много внимание и Любов. Виждам колко добре ме разбирате и как вашата Вяра ви изпълва с радост. Книгата още не е завършена, а аз вече чувствам как отразената от вашите добри сърца любов достига до мен и се слива с любовта, която аз изпитвам към вас. Това е едно прекрасно изживяване. Така нашите сърца се сливат в едно огромно любящо сърце. Придобива това добро сърце силата на гравитационно привличане и към него се устремяват все нови и нови любящи сърца. В същото време всички, които играят паневритмия и прилагат други духовни техники, се сливат също в такива огромни любящи сърца. Изпълва се цялата планета с такива обединени сърца и всички те се сливат в единното любящо сърце на цялата планета. Ето, това е усещането за цялостност. Няма значение какви са политическите ни и религиозни възгледи, какъв е цветът на кожата ни и в коя част на планетата живеем. Важното е да почувстваме, че сме част от това единно сърце. Важното е да видим каква мощна светлина излъчва това сърце и как тази светлина прогонва мрака от всяко кътче на прекрасната ни планета. Почувствахте ли как тя вече сияе! И това не го е направил някой Месия. Ние с вас сме го направили. Виждате ли колко осезаемо вече живеем в тази, създадена от нас, реалност?

Сега виждам, че тази визуализация, която неусетно се получи, може да бъде основа за интересна и полезна медитация. Съвсем малко трябва да се обработи и ще можете да я ползвате във вашата работа. Виждате ли какво удоволствие е да бъдеш Работник на Светлината? Но и каква отговорност. Това е отговорността на Твореца, но, в същото време работата, която вършим, ни носи и най-голямото удовлетворение.

Може би ви се струва, че повтарям някои неща. То е защото се опитвам да ви покажа под различен ъгъл истините, които трябва да осъзнаем. И защото знам, че вълненията, които изпитвате, ви помагат по-лесно да приемете ставащите промени.

Ето как неусетно стигнахме до темата за духовните техники. Нали почувствахте с каква лекота можем да направим полезна стъпка в изграждането на ново съзнание. Тази промяна, в крайна сметка, ще ни доведе до достигане на нивото на Христово съзнание. Не забравяйте, че това е целта, към която се стреми цялото човечество. Това, което изживяхте току що, е сливане с Христовото съзнание.

Вече говорихме за медитативните техники. Можете да използвате готови визуализации или да създадете нови. Видяхте как неусетно се получи. По подобен начин, като си представях как водя беседи с новите си приятели, се появи идеята „Вие сте Огнени Жар-птици“.

Няколко пъти правихме групови медитации така: Хващаме се в кръг за ръце – дясна отгоре, лява отдолу. Подавам следния текст за визуализация: „Представете си, че от Космоса се спуска стълб от светлина. Този стълб преминава през нас и цялото ни тяло се изпълва със светлина. Изпълват се със светлина главата ни... органите ни... Изпълнени сме целите със сияйна светлина... Тази светлина преминава през нас и се насочва към диамантеното ядро на Земята... От там тя се отразява и ни облива... Ние се отделяме от Земята и се превръщаме в ято Огнени Жар-птици... Политаме нагоре... След нас от центъра на Земята се отделя черен дим... Това са натрупаните тъмни енергии... Този дим се носи след нас, като шлейф... Издигаме се нагоре и се сливаме със Слънцето... Тъмната енергия се трансформира и се превръща в Светлина... Ние сме ято Огнени Жар птици... Завръщаме се към Земята, а след нас има шлейф от Светлина... Слизаме на Земята, а Светлината се разстила над нашия град... Тя покрива като мека пелена нашия град... нашата страна... планетата... Цялата планета сияе, изпълнена с прекрасни, щастливи, лъчезарни, светли хора... Те радостно се прегръщат, изпълнени с Любов и Светлина... Планетата излъчва Светлина... Тази Светлина се отразява от Космоса и облива цялата планета... Ние сме част от Светлината, която изпълва Вселената... И винаги ще е така...“

Усещането, което изпитахме, беше невероятно! Смятам, че тази идея би могла да се използва в сродни варианти. Дори в група само от трима-четирима души, пак ще постигнете ефект. Когато има възможност, едновременно слушаме звукова медитация „Етосът“. Така ефектът се засилва многократно. Дори само да слушате „Етосът“, ще почувствате мощното й въздействие. Можете да видите още дарове от различни съзвездия на следния линк: Това е добре изградено съчетание между музика и геометрични форми, които имат пряко въздействие с различна насоченост върху вашето съзнание. В това пространство можете да откриете мантри и медитации. Използвайте ги. Това е много лесен начин за приемане енергиите на промяната.

В нашата група правим и медитации за намаляване агресията в училищата. Визуализираме светлина в класните стаи, учител, който излъчва светлина, деца, които приемат и засияват в светлина и с обич се прегръщат. Ако учителските колективи приемат идеята да отделят по няколко минути преди учебните занятия за такава визуализация, значително би се подобрил климатът в училищата.

Към техниките, влияещи на нашата промяна, можем да добавим и дишането. Потърсете начини за овладяване на тези техники. В най-общи линии прилагайте дълбоко коремно дишане. Съсредоточете се, като наблюдавате самия процес на дишането. По този начин вие приемате енергия в най-чист вид – прана. Правилното дишане има съществено значение за вашето духовно израстване и води до физически промени. Ако визуализирате, че вдишвате и издишвате светлина, значително ще ускорите вашия напредък. Тази визуализация може да правите дори когато сте на работното си място или докато карате колата си.

Можете да достигнете състояние на динамична медитация, докато провеждате сутрешното си бягане. Просто дишайте дълбоко и се съсредоточете върху настоящия миг. Това може да направите и докато карате велосипед или докато шофирате. Всяко присъствие в настоящия момент, изолирано от мисли за миналото и планове за бъдещето, е медитативно състояние. Просто нищо правенето е мощен творчески процес. Това може да се свърже с „Блажени низшите духом...“ Може да се окаже така, че тези, които са прекарали живота си без големи амбиции, са се приближили повече до Бога, от тези, постигнали Голямото.

Не знам дали сте се замисляли върху това, но докато правите секс, вие изпадате в едно прекрасно медитативно състояние. Това е присъствие в настоящия миг, когато не съществува нищо друго. Сексът допринася за заземяването на енергиите. Вижте как източните народи са превърнали секса в изкуство. При тях той е много продължителен. Това довежда до духовно сливане между партньорите. Между тях се създава светъл пръстен. Един такъв хармоничен секс съхранява близостта между влюбените много дълго. Затова те може с месеци да не го правят, а да се чувстват близки и влюбени. За разлика от тях, западните забързани хора по-скоро разтоварват чрез секса натрупаното напрежение, отколкото да показват любов. Помислете си само колко често се целувате със сексуалния си партньор. Или тази „формалност“ отдавна е отпаднала от отношенията ви. Припомнете си как се правеше. Ще се изпълните отново с Любов.

Може би е трудно да отнесем смехът към духовните техники, но той има мощно прочистващо въздействие. Вижте колко хора непрекъснато се усмихват. Те са толкова изчистени, че просто нямат нужда да четат тази книга. Вижте децата, които непрекъснато се смеят. Затова има и лечебна техника смехотерапия. Има случаи на излекуване от рак чрез смях. Опитайте се да започнете деня си със смях. Нека това бъде първото нещо, което ще направите, след като се събудите. Разбира се, изразете благодарност и отправете мисъл към Бога. Ако цялото човечество се смее едновременно няколко минути, бихме могли да премахнем по този „магически“ начин всичкото зло от планетата.

Искам да припомня и още нещо много важно. Пийте много чиста изворна или преварена вода – по два-три литра на ден. Освен прочистването на организма, ще осигурите вода за интензивно променящите се клетки. Това е изключително важно за успешната трансформация на телата ни.

Друг важен фактор, влияещ на промените в тялото ни, е храненето. С подготовката за възнесение естествено ще започнем да консумираме по-леки храни. Затова трябва да се допитваме до тялото си. То не обича резки промени. Има хранителни диети, съобразени с кръвните групи. Потърсете информация за това. Желателно е да се храните с непреработени храни. Добре е в менюто ви да има повече плодове и зеленчуци и сурови ядки и семена. Отбягвайте газираните напитки и храни, които съдържат консерванти, изкуствени оцветители и подсладители и ГМО. Избягвайте и употребата на синтетичен калций.

До сега сме смятали, че млякото осигурява калций за телата ни. Оказва се, че нанася повече вреда, отколкото полза. То предизвиква натрупване на слуз в организма и създава усещане за умора. Млечната киселина разрушава калция в костите. Неблагоприятно е и въздействието върху сърдечно съдовата система. В страните, където консумацията на мляко е по-голяма, и заболяванията от остеопороза са повече, а така също и инфарктите.

Приемете като най-добра напитка изворната вода. Ако я подържите няколко часа на слънце в стъклена прозрачна бутилка, тя допълнително ще се енергизира.

Микровълновата печка променя храните на молекулярно ниво и впоследствие води до разрушителни процеси в тялото ни. Затова, избягвайте употребата й.

Много важен е ритъмът на хранене. Когато интервалите между отделните хранения са големи, организмът се „страхува“ и започва да трупа запаси във форма на мазнини.

Мои познати бяха посъветвани да не хранят през нощта новороденото си дете. То плачеше по цели нощи от глад, а сутринта се нахвърляше лакомо на храната и започваше да я трупа като мазнини. Детето порасна, но на подсъзнателно ниво у него остана страхът, че може да не получи храна и при всяка възможност се стремеше да поглъща, колкото се може повече. Затова, придържайте се към естествения ритъм. Хранете се по-често, но в малки количества.

В моето семейство всяка вечер си позволяваме по един лек аператив от хубава домашна ракия. Но от няколко месеца тялото ми отказва да приема алкохол. Дори и малки количества предизвикват дискомфорт. Намалява и интересът ми към месото. Вероятно това е естествена реакция на промените, които стават в тялото. Възнесението е несъвместимо с консумацията на алкохол и цигари.

Желателно е да се храните поне три часа преди лягане. Много важно е да приемате храната с радост и благодарност. Добре е преди всяко хранене да отправяте молитва, за да се промени нейната структура. Отправете от сърце следната молитва: „Господи, благослови всичката храна на тази маса да изпълни телата ни с елексира на небесната Ти Любов. Внеси в нея необходимите пълноценни съставки и нужната ни енергия, за да вършим успешно задачите си и да Те славим и благославяме навеки. Амин.“ Така небесните сили ще слязат и ще променят структурата на храната ни така, че да бъде усвоена по-лесно. По този лесен начин значително можем да намалим пораженията, нанесени от некачествените храни. Разбира се, за да получим този ефект, е нужно да бъдем изпълнени с Вяра. Създайте навик у децата си също да казват тази молитва.

Добре е да включите в хранителното си меню и употребата на лимец. Това е изначалната пшеница. Има изключително благотворно въздействие върху здравето. Отглежда се лесно. Ако засадите лимец по оградата си, с учудване ще видите как отношенията ви със съседите се подобряват. Бихте могли да научите повече в център „Идея вита“.

Като говорим за леки храни, не забравяйте, че дишането също е приемане на чиста енергия – прана. Клетките ни също се променят така, че да могат да се хранят директно със светлина. Вече са създадени много групи, в които се провежда обучение по Слънчево хранене. Най-общо схемата изглежда така: Сутрин до един час след изгрева или вечер до един час преди залеза на слънцето гледайте в него, без мигате. Започвате с десет секунди и всеки ден добавяте по още десет. Желателно е преди това да направите разходка всред природата. Събуйте се боси и стъпете на земята, по възможност на място без трева. Докато гледате слънцето, представете си как мозъкът ви се облива със светлина, как тази светлина изпълва тялото ви и преминава в земята. Правете това редовно и ще видите как нуждата ви от храна ще намалее. Имам познати, които от години прилагат тази и други техники и употребяват съвсем малко традиционна храна. Някои от тях могат да гледат слънцето по двадесет и повече минути. Дори да прилагате тази техника от терасата на жилището си, пак ще постигнете значителен ефект. Има и нещо не по-малко важно. Без да прилагате други техники, ще се почувствате пречистени и духовно извисени.

Говорим за факторите, които влияят на нашето духовно развитие и на физическите промени в телата ни. Забелязали ли сте колко често, като погледнете часовника си виждате еднакви цифри? Това не е случайно. Споменахме, че енергийните портали се отварят под въздействието на астрономически събития, като подреждане на планети, комети, пролетно и есенно равноденствие, слънцестоене, изгрев и залез, пълнолуние и други или от съвпадение на числа. Такъв беше порталът 12.12.12. През осемдесетте години ни беше дадена технологията на електронните часовници. Това не е случайно. Когато видим еднакви цифри – 11:11, 12:12 и т. н. – се получава връзка с нашия висш Аз, а от там и връзка с центъра на Земята, центъра на Слънцето, центъра на Галактиката и Великото Централно Слънце. Нашият висш Аз ни побутва да погледнем часовника си точно в този момент. Нека поясним каква е тази наша висша същност. Когато сме Там, ние сме едно цяло с нашия висш Аз. След като сме уточнили по какъв начин ще премине животът ни, за да придобием повече опитности, едната наша половина се материализира на Земята чрез прераждане. Това е нашето смъртно тяло. Другата, безсмъртна част остава Горе, за да ни напътства. Това е нашият висш Аз. Той има достъп до всичките познания на Акаша, следи от близо нашите действия и ни помага. Оказват ни помощ и други същности от ефирните светове. Съществуват Групи за подкрепа. Сега има много желаещи, които искат да ни помогнат. Това, което се случва тук в този момент, е истинско вселенско шоу. Добронамерените същества искат да ни помогнат, така както скаутите помагат на възрастните и болни хора. Поискайте помощ и тя ще ви бъде дадена. Архангел Михаил също има готовност да изпрати своите невидими помощници. Поискайте помощ по време на медитация или просто в състояние на покой. По време на сън също можете да получите отговори на въпросите, които ви вълнуват, но преди това трябва да сте ги задали.

По време на сън душата се отделя от тялото. Поставени на прецизни везни доброволци изгубвали от три до седем грама от теглото си при заспиване, а при събуждане ги възстановявали.

Едно младо семейство имало голямо желание да си купи жилище. Съпругата често сънувала как се разхожда из стаите на красива къща. Веднъж, като минавали край една сграда, тя й се видяла позната. На входа имало обява за продажба. Младото семейство влязло да я разгледа. Дамата с учудване видяла, че всичко й е познато от сънищата. „Жалко. Че не можем да си позволим покупката на такава голяма къща“, казала тя на иконома. А той я успокоил: „Възрастната стопанка е готова да я продаде на всяка цена. От известно време нощем из стаите броди дух на жена.“ Когато стопанката и новите купувачи се срещнали, тя едва не припаднала. Срещу нея стояла жената, която нощем бродела като дух из стаите. Оказва се, че по време на сън душата ни може да броди не само в ефирните светове. Затова, отнасяйте се много сериозно към вашите сънища. Така нашите приятели ни изпращат необходимата информация. В същото време сетивата ни стават все по отворени и голяма част от нас контактуват с ефирните светове по време на медитации, а дори и във всеки момент, в който изразят намерение за такъв контакт. Процесът на това отваряне тече все по-интензивно под въздействието на „буреносните“ енергии на тази и следващите години. Повярвайте, процесът е мощен и необратим. Затова, не се съпротивлявайте, а се превърнете в част от тази пречистваща енергия.

Ето, направихме още една стъпка в нашето духовно просветление. Вече знаем кои са основните фактори, които влияят на физическите и духовни промени в нашия свят. Отворете се смело за промените. Позволете да интегрирате повече Светлина и Любов във вашите клетки. Те нямат ограничения. Отворете ги. Отглеждайте и обичайте вашето ново Аз и го опознайте. Живейте непрекъснато в Новия свят.

vote гласувай за творбата | favor добави в любими | send изпрати на приятел
comment напиши коментар | error открих грешка | alert сигнализирай за нередност
save as txt свали като txt | save as doc свали като doc | save as pdf свали като pdf

автор:

раздел: Проза -> Друга
публикувана на: 2014-01-11
прочитания: 762
точки: 9 (виж далите точки)
коментари: 1 (виж коментарите)
препоръчано от: 3 (виж препоръчалите)

Вход