uFeel.me
ПРЕСТЪПНИК
Автор: dobromirpenkov,  13 януари 2011 г. в 10:07 ч.
прочити: 366

                 ПРЕСТЪПНИК

            Варя си ракийката. Потикам огъня и си мисля:
            Та аз съм престъпник! Ако дойдат сега данъчните като нищо ще ме закопчеят.Ще закопчеят и комшията. И той престъпник! И като гледам как са вързали джанките...Отсега се залага голям ръст на престъпността през есента.
            Иначе казанчето ми е наръчно. Лесно се крие. И не казвам на никого -
предатели бол.
            Я да опитам... М-м-м ...Първак! Не се пие!
            Потикам огъня и си мисля: То това с казанката не е толкова страшно. Относителния дял на престъпността в бранша е сравнително малък.   
            Но има в моя град един знак „четирийсет„  Гледаш път като слънце... ама
четирийсе. Някога там имаше предприятие... Сега остана само знакът... За няколко години видях два пъти пазача да пресича да пие вода от чешмичката.Ама... четирийсет.
            До сега съм го спазвал два пъти. Присветкаха ми, че има полиция. Защото има
и един друг вид престъпници  - виждат, че има полиция, ама си мълчат. Престъпници!
Аз не съм от тях. Помагам на ближния.
            Я да видя... Още прави синджир. Потикам огъня и си мисля: Та аз съм престъпник! Ако има справедливост в тази държава отдавна трябва да съм в затвора.
Даже не мога да го изчисля - хиляда пъти по десет, двайсет километра превишение..Какво прави? Престъпник та дрънка!
            То това нищо.
            Ама като си помисля... В моя град има две, три хиляди шофьори. И те като мене.Престъпници та дрънкат!
            Потикам огъня... И си мисля... Добре че е ниска разкриваемостта. Иначе я си
представи, че ни набутат всичките в дрънголника. Кой ще гледа децата ни?Ами старците?
            Добре, че е ниска разкриваемостта.         
            Потикам огъня... Мисля си...
            Ще взема да избягам! Та как се живее сред толкоз престъпници!
            То да беше само в нашия град...
            А иначе знакът си стои. Не знак, а паметник. И никой не те пита, че птят е  като слънце. Не знак, а капан.
            Чакай, че без малко щях да изпусна патоките.
            Потикам огъня. Сериозно се замислям. Ще взема да избягам! Някъде, където
престъпниците са по-малко от петдесет процента от населението. И дето знаците по пътищата са истински. Да ти е драго да ги спазваш.
            Ами ракийката?
            Къде ще си варя тогава ракийката?
            
            05.06.2010 г.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me