StihoveBG.com
Начало

Статистика
   Произведения: 164,748
   Потребители: 12,365
   Автори: 4,001
   Коментари: 318,348
   Точки: 2,646,187
   Съобщения: 154,698
   Лексикони: 4,499
   Снимки: 10,766

Следете ни в
Следете stihovebg в Facebook Следете stihovebg в Twitter
Творба - информация

Мелиса (Истински истории)


1

Днес се чудих какво да напиша - дали стих, дали разказ или поредния си коментар в някой сайт за лично творчество. Но като се замислих - ми омръзна да пиша тъжни стихове, измислени разкази и да коментирам и отстоявам справедливостта, която така и така няма да победи никъде... Та в този ред на мисли реших да ви разкажа за историята на един мой много добър приятел, който е тотален гений - поет, музикант, композитор, певец - известен повече в неговата си родина, която фалшиво ще нарека Дриймландия, поради съображения, а него ще го кръстя Джери. Защо Джери ли? Ами, защото той е като едно малко мишле - въпреки, че вече гони 40-те, все още е непораснало и наивно дете. 

 Роден е в България, живял е шест години при нас, след това заминава с родителите си в Дриймландия, където живее и до днес. Там се е изучил, станал е човек, завършил е висшето си музикално образование. Днес е сред най-търсените композитори на филмова музика и трейлъри. Богат и щастлив, ще си кажете, дотук нищо интересно. В един слънчев ден рошавият и с обърнатата наопаки шапка Джери срещнал любовта. Не коя да е, а онази истинската, която изпепелява и кара сърцето ти да бие с хиляда удара в секунда. Тя също го обичала - безкрайно много. Всичко изглеждало така, сякаш нищо и никой никога нямало да ги раздели. Били заедно десет години. Споделяли са хляб и вода, и легло, и дом - с една дума липсвал им само подписа. Наближил и този момент. Решили да се венчават. Всички одобрявали решението им. Но злокобна птица прокълнала щастието им. Любовта му Мелиса започнала да бледнее, изгубила апетит, не изпитвала желание за физическата му страст, както по-рано... Очите й станали по-бледи и пълни със сълзи. Всяко мускулче започнало да я боли и да й тежи. Джери се натъжил. Завел любимата си на лекар и там й поставили диагноза - множествена склероза. Той посърнал. Знаел какво следва, че ще остане без нея някой ден. И този ден не закъснял. Жестоката болест отнела любовта му. Погребал я с булчинската й рокля и с пръстена, който щял да й даде. До днес той не е бил с друга жена, защото не е спирал да я обича. Не е спирал да мисли за нея. Спасява се единствено с музиката си, която твори и със своите рими. Рими от които може да заплачеш и да имаш чувството, че този плач няма да спре никога. 

  Понякога когато си говоря с него винаги ме пита "Защо са ми тези пари и тази слава, защо ми е да съм богат, когато съм сам и нямам никой, нямам нея?" Аз просто не знам какво да му отговоря. Но това, което разбрах от неговата история е, че всъщност богатите хора никога не са щастливи. Повечето от тях или са самотни и тъжни, или жестоко наранявани, заради парите им. И ако някога някъде чуете някоя много тъжна мелодия, знайте, че това е бил той... и Мелиса, запечатана в неговото петолиние.

vote гласувай за творбата | favor добави в любими | send изпрати на приятел
comment напиши коментар | error открих грешка | alert сигнализирай за нередност
save as txt свали като txt | save as doc свали като doc | save as pdf свали като pdf

автор:

раздел: Проза -> Друга
публикувана на: 2019-10-03
прочитания: 33
точки: 8 (виж далите точки)
коментари: 5 (виж коментарите)
препоръчано от: 6 (виж препоръчалите)

Вход