StihoveBG.com
Начало

Статистика
   Произведения: 166,938
   Потребители: 12,426
   Автори: 4,036
   Коментари: 324,256
   Точки: 2,668,225
   Съобщения: 171,465
   Лексикони: 4,507
   Снимки: 10,721

Следете ни в
Следете stihovebg в Facebook Следете stihovebg в Twitter
Творба - информация

Има ли шансове Кубрат Пулев срещу Антъни Джошуа?

    Въпросът не е от лесните. Защото и в бокса, подобно на други спортове, рулетката се върти и е възможно всичко да се случи. Ако ми бяха задали същия въпрос преди две години, щях убедено да кажа, че Пулев няма никакви шансове. Тогава звездата на Джошуа ярко сияеше. Той бе нанесъл сериозно поражение на Владимир Кличко - световен шампион с огромен авторитет, който сравнително лесно се разправи с нашия Кубрат. Разбира се, внимателният ретроспективен анализ показа, че Пулев не бе без шансове в този мач. Но треньорският му щаб му даде пагубен съвет да се хвърли и нокаутира Кличко. Тази погрешна тактика предреши изхода на мача. Ако Пулев бе боксирал тогава внимателно и търпеливо, дебнейки своя миг, той имаше реални шансове да победи украинеца, най-вече заради разликата във възрастта.

    Срещата на Джошуа срещу Кличко показа, че младата надежда също е много уязвима. Джошуа бе свален в тежък нокдаун. Ако Кличко бе успял да се концентрира и да намери сили, той щеше да довърши съперника си. Но сработи сценарият на Джек Лондон от знаменития му разказ "Къс месо". Младостта се окопити и спечели този мач. Мнозина наблюдатели прибързаха да обявят Антъни Джошуа за новия гений на бокса. Някои от тях уверяваха, че се касае за суперталант, надминаващ дори този на Мохамед Али. Но първата среща между дебелия и по-нисък мексикански боксьор Анди Руис и Джошуа, опроверга напълно всички подобни изхвърляния. С изключително сърцата игра Руис отупа прехваления английски боксьор и на всички стана ясно, че "царят е гол"! И мачът реванш между двамата не реабилитира достатъчно Джошуа. Всички видяха, че той спечели този мач не поради реално и убедително превъзходство, а просто защото се възползва от по-голямата си пъргавост и буквално бягаше панически по ринга от Руис. Печалбата му по точки бе по-скоро позорна печалба на един ловък страхливец. Очевидно Кубрат Пулев е по-бърз от Руис и на Джошуа няма да му е толкова лесно да бяга по аналогичен начин по ринга. Разбира се всичко зависи от моментната форма на двамата, а също и от спортното им щастие. Очертава се мач с неясен и труден за прогнозиране изход. Аз имам само един упрек към българския боксьор. Той прибърза да декларира пред журналисти, че ще е категоричният победител в този мач. Това може да раздразни силно боговете, които както знаем от Омир, решават с помощта на специални везни изходите от двубоите /да си припомним тук двубоят между Ахил и Мемнон/. А гневните богове са склонни към категорични опровержения, защото никой не може да им отнема и изземва правото те да отсъждат кой ще е победителят.

      И  така, очаквам със затаен дъх предстоящия мач Пулев - Джошуа и като всеки българин болея за нашия Кубрат! Нека той спечели, за да донесе на България първата шампионска титла в най-тежката категория на бокса! С теб сме, Кубрате!

vote гласувай за творбата | favor добави в любими | send изпрати на приятел
comment напиши коментар | error открих грешка | alert сигнализирай за нередност
save as txt свали като txt | save as doc свали като doc | save as pdf свали като pdf

автор:

раздел: Проза -> Друга
публикувана на: 2020-02-15
прочитания: 47
точки: 5 (виж далите точки)
коментари: 0 (виж коментарите)
препоръчано от: 1 (виж препоръчалите)

Вход