uFeel.me
Богинята на измамните сънища със златната колесница
Автор: poison_lylac,  13 септември 2008 г. в 21:03 ч.
прочити: 496
Аз всъщност исках да напиша стихче за тази богиня, неизвестна. Да, неизвестна, на никому непозната, една странница, наричаща себе си "богиня на измамните сънища със златната колесница". Колесница си има от двадесет и четири каратово чисто тенеке, върви и я питай дали й пука, защото тя все си я смята за златна. Сега ще запитате " а защо "богиня на измамните сънища" себе си нарича? "
Тази красавица, която се смята за богиня, много обича да посещава чуждите сънища... Тя така се радва, когато вдъхва надежди, и то празни, в спокойните сънища на загрижените човеци... Тя така обича да си играе с техните мечти, които са им последните опори в този жесток свят... Ала тя, пораснала безгрижна, играе си като дете с мечтите, сякаш е на детска градина! Инак нашата богиня не таи лоши помисли у сърцето си, само дето е непослушна...Немирница такава!
Щом стане вечер и заспите,бъдете сигурни, че тя ще ви посети... Тихо, на пръсти ще проникне в онзи кът на вашето съзнание, където вие тъй грижливо си пазите тайните... Без да разберете ще поиграе с мечтите ви, със сънищата ви...Това е истина за съжаление... Всичко скрито, някой ден излиза наяве и не се опитвайте са криете тайните от Теис (забравих в началото да ви я представя по име, моля извинете ме!), защото тя ако не с добро, то насила ще ги намери...вашите толкова ценни тайни. Вчера срещнах един приятел и му разказах за тази богиня, за нейните дела, но отговорът, който получих бе:

- И какво сега?Разправяш ми за една измислена богиня! Ти вярваш ли си на думите?
- Да, защо да не вярвам? Казвам ти, че обича да си играе с мечтите на хората и може да те накара да повярваш в празни неща...
- Е стига де! Празни са твоите приказки! Глупости и половина! Ти наред ли си с главния мозък? От половин час ми дрънкаш за не знам си каква богиня! Тръгнах да ти вярвам...
- Значи мислиш си, че съм побъркана, така ли? Да ти кажа ли нещо? Ако някой от нас двамата е побъркан, бъди сигурен, че това именно си ти!
- Престани, че вече ми лазиш по нервите! Май много филми гледаш напоследък... Ти си на осемнадесет години! Божееееее...! Твоите връснички са омъжени, а ти си тръгнала да разправяш истории, на които вече и децата не вярват!
- Ако искаш вярвай на нещата, които ти споделих! Ама знаеш ли, въобще не ми пука вече за теб! Аз само за твое добро мислех... Неблагодарник!
- Изкуфяла!
- Гадняр!
- Проста!
- Идиот!
- Луда!
- Луд си ти бе! Негодник!

***

И виждате ли, една богиня на измамните сънища как със своята златна колесница ни посети, без ние даже да я усетим и как от нашето скрито кътче в ума ни, изкара наяве нашите истински мисли? Видяхте ли как едно невидимо същество разруши дългогодишно приятелство? Чувствам мокрота, явно съм се изпотила...Чувам чужди стъпки да пристъпват по пода... Изведнъж се събуждам... Всичко било само сън...

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me