StihoveBG.com
Начало

Статистика
   Произведения: 163,854
   Потребители: 12,355
   Автори: 4,000
   Коментари: 314,345
   Точки: 2,654,961
   Съобщения: 161,252
   Лексикони: 4,494
   Снимки: 10,786

Следете ни в
Следете stihovebg в Facebook Следете stihovebg в Twitter
Творба - информация

!!!!

Поглеждаш през рамо, с едно отворено око и леко натъжено си казваш "Майната му!". Идва деня, в който цветята в стъклената ваза просто повяхват, дори и да им слагаш всеки ден прясна, студена вода.  Не очаквай ангели да слизат от небето и да търчат след отегчените ти стъпки, оставени някъде в пясъка, край морския бряг. Нещата просто се случват, без да искат твоето съгласие. Или просто не се случват, независимо дали безкрайно силно ги искаш. Понякога трябва да приемеш и да замълчиш, а не да се бунтуваш срещу силата на обстоятелствата. Премълчаването не е признак на слабост! Напротив, то е признак на зрялост, и доста често се иска сила, за да можеш да я достигнеш...

 Кашлицата и болката в главата...и тези небивали усещания... топло... студено... досадната хрема... Сам си в празната и чужда къща...и някак потресаващо слаб! Глупаво е да се мислиш за безсмъртен, щом си връзваш осмицата с въжето, когато катериш някой тур... И малко или много се питаш на пасажите "По дяволите! Ами ако падна и се размажа долу на теистката?!" Човек си, дори си и жена... а и все още можеш да мислиш разумно! И доста често действаш предпазливо, макар да не ти се нрави това. Глупава предпазливост! Не можеш да избягаш от нея!

 Тази прямост, тази безсмислена откровеност, дали ти носи свобода? Или пък някакво удовлетворение, или дори успех? Нее, съмнявам се че днешното общество е готово да посрещне откровеността! Напротив, даже доста често то се стряска, плаши се от нея и се дистанцира от тебе, защото никой не обича да вижда, че някой е по-силен от него! Едно е да се спънеш в камъка, да се сринеш в калта и да видиш хиляди погледи, изпълнени я с насмешка, я с глупаво съжаление! Друго е да изплуваш над цялата помия и да се изправиш гордо на крака, тогава ще те гледат с презрение! Ех, този шантав цирк! Клоуни навсякъде, ехидни, безсмислени смехове и глупави спектакли!

 Поглеждаш през рамо, с една изнасилена усмивка и си казваш "Майната му!"... Цветята вече са станали толкова сухи, че кошът под мивката все по-силно ги зове! Кашлицата, още я има и болките в главата и цялата тази небивала, хремава история! Поредния късометражен филм на ужасите се прожектира в болнавото съзнание... Сипи си още от питието, нека замъглиш погледа, за да приемеш по-сладникаво и без това ужасно горчивата реалност!


vote гласувай за творбата | favor добави в любими | send изпрати на приятел
comment напиши коментар | error открих грешка | alert сигнализирай за нередност
save as txt свали като txt | save as doc свали като doc | save as pdf свали като pdf

автор:

раздел: Проза -> Друга
публикувана на: 2013-10-28
прочитания: 227
точки: 11 (виж далите точки)
коментари: 0 (виж коментарите)
препоръчано от: 1 (виж препоръчалите)

Вход