uFeel.me
Коледен звън
Автор: leidi,  31 декември 2011 г. в 14:01 ч.
прочити: 498

Песен на звънчета вече
се чува в гората от далече,
идват впрегнати елени
със носленца зачервени,
а дядо Коледа в шейната
пее песничка позната.
Дочу го Зайко от далече
и бързо елечето облече,
хукна смело през гората
да разкаже новината.
Тук при нашата елхичка,
бързичко да идват всички,
дружно песен да запеем
та звездите да изгреят
на елхата закачени.
В приказна пременена 
от герлянди украсена,
та стоеше тъй красива,
че дъха за миг ти спира.
А, ококорили очички,
към небето гледат всички:
Ежко, Зайко и Лисанка,
Вълчо, даже и Мецанка,
да видят на Рудолф нослето
червено светещо в небето.
И след него впряг елени
как летят неуморени
с шейната чудновата
и подаръчета за децата,
да раздава в този час
идва дядо Коледа при нас.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me