StihoveBG.com
Начало

Статистика
   Произведения: 166,934
   Потребители: 12,426
   Автори: 4,036
   Коментари: 324,233
   Точки: 2,668,176
   Съобщения: 171,338
   Лексикони: 4,507
   Снимки: 10,721

Следете ни в
Следете stihovebg в Facebook Следете stihovebg в Twitter
Творба - информация

Есенна приказка

"Приказките са свят, в който винаги можеш да намериш нещичко, което да запазиш в сърцето си и то да си остане единствено твое."

Здравей, моя малка принцесо! Как мина денят ви, ваша светлост? Беше ли интересен? Не много!? Ама, че работа... Как може денят на моята принцеса да не е бил интересен, тц, тц, тц. Това е недопустимо. Какво бих могъл да направя, за да оправя поне вечерта ви? Да ви разкажа приказка? Хм, добре. Мисля, че имам една под ръка. Само да проверя. Уф, ама много са ми разбъркани приказките. Една целувка от принцеса като вас, сигурно ще успее да ги подреди. Ммм, благодаря! Ето, че се наредиха. Да видим сега коя е наред. Такааа... Приказката за последното есенно листо. Знаете ли я? Не!? О, това трябва да се поправи. Хайде, настанявай се удобно и затаи дъх. Защо ли? Ами защото е приказка за листенце и най-малкият повей може да я отвее. Такааа, да започваме.
 Сигурно се е случило тогава, когато есенните листа събирали последните слънчеви лъчи и падали на земята. Може би да е било доста отдавна, а може и съвсем наскоро. Дори може да е било точно тази есен. Не се знае. Листата обличали прекрасните си одежди и се готвели за Големият есенен бал. Всяко от тях било кое от кое по-прекрасно и по-великолепно. Всички искали да са уникални и специални и когато капнат на земята да са най-красивата брънка от постелята, с която се завива Майката земя по време на зимния си сън. Случило се така, че докато те се отронвали и падали есенния вятър долетял отнякъде и засвирил прекрасната си Есенна симфония. Очаровани от майсторското му изпълнение те затанцували чуден танц. Вятърът така се унесъл, впечатлен от танцувалните им умения, че заредил едно след друго изпълненията си. Понякога свирил валс, друг път марш или пък прекрасно " Болеро". Есенното представление било толкова хубаво, че чак времето спряло. А зимата застанала възхитена на прага и не смеела да настъпи, за да не прекъсне великолепното изпълнение. Дори Декември пожелал да стане есенен. Нещата отивали на там, че имало реална опасност есента да остане единственият сезон. И може би е щяло да стане точно така, ако не се бе отронило едно листенце, чието изпълнение било толкова прекрасно, че всички затихнали във възхита и тогава... Тогава снегът тихо завалял от умиление. Оттогава насам всяка есен има свое последно листенце, което изпълнява най-прекрасния танц, с който закрива Балът на листата и настъпва зимата. Чувал съм добрите вълшебници да казват, че който види танцът на последното есенно листо получава своя собствена уникална дарба. Затова, моя малка принцесо, ако видиш някое самотно листенце, облечено в прекрасния си бален костюм да танцува, просто се усмихни, защото именно то може  да е последното за есента. Никога не се знае...
  Спиш ли, моя малка прекрасна принцесо? Спи, спи. Аз ще постоя да се насладя на дарбата ти. Мммм, лека нощ! 

  Нехайко

vote гласувай за творбата | favor добави в любими | send изпрати на приятел
comment напиши коментар | error открих грешка | alert сигнализирай за нередност
save as txt свали като txt | save as doc свали като doc | save as pdf свали като pdf

автор:

раздел: Проза -> Детска
публикувана на: 2017-11-08
прочитания: 387
точки: 15 (виж далите точки)
коментари: 3 (виж коментарите)
препоръчано от: 8 (виж препоръчалите)

Вход