uFeel.me
Баба Жаба
Автор: smile1,  28 февруари 2009 г. в 12:01 ч.
прочити: 516

Баба Жаба кикерица
се сънувала царица,
със коронка на главата
и пантовки на краката.
С бяла рокличка с пайети
с гривни на ръцете двете.
С пръстени и със гердани,
с панделки и със колани.
А пък царя кръглоок
бил зеленият жабок.
Властен, грозен и намръщен,
дал на баба Жаба пръстен.
Във любов и се зарекъл
"Ще ми станеш булка!" - рекъл.
Изведнъж във жабуняка
стъпнал Щърко дългокраки.
Стреснала се кикерица -
май е сън, не е царица.
Скокнала си във водата,
пак закрякала горката.
Пак във блатото живее
старата си песен пее.




    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me