uFeel.me
ЗАКАЧЛИВА ПРЕЗЕНТАЦИЯ
Автор: jina97,  14 септември 2011 г. в 20:03 ч.
прочити: 844
В нашата градина детска
идват все деца чудесни
и учителки красиви,
обаятелни и работливи.

---

Златна есен пак дойде
и донесе зеленчуци, плодове,
бързахме в градината да стигнем,
там навреме да пристигнем,
че с празник, както подобава,
есента посрещахме тогава.

---

Дядо Коледа ален,
от ентусиазъм запален
във уречения ден и час
пак дойде при нас
и подаръци раздаде,
с бонбонки после преяде.
Коледни картички в изложба подредихме,
и на конкурс със тях се появихме.
Награди имаше, макар и не за всички,
по-важно е, че сътворихме ги самички.

---

За мартенски конкурс се застягахме
и мартенички красиви направихме,
Баба Марта с песни и танци впечатлихме,
конкуренцията на други градини разбихме,
че ние сме най-талантливи,
и хич не сме мързеливи.
Даже кмета Казанджиев поздравихме,
за късмет и берекет му отредихме
пожелания безкрайни, 
пожелания омайни.

---

Пролетта след време пукна
към салона ний отново хукнахме
празник да празнуваме
с празнично лудуване.
А там - пеперудки и калинки,
и разни други животинки
на хоро се заловиха
и пролетта си поздравиха.

---

Един ден от Полша гости посрещнахме,
със сол и хляб ги нагостихме
в нашата градина детска,
дето е световно неизвестна.
Приказчици им разказахме,
с лепило отпадъци мазахме,
сътворихме от тях предмети красиви -
на изложбата стояха като живи.
Яйчица с гостите червихме,
козунаци от моделин сътворихме,
че Великден е славен ден
и за радост на всеки човек отреден.

---

Първи юни - празник на децата,
целият блести в позлата
със усмивки и пъстри балони,
с фокусник и мнооого бонбони.
Първолаците в училище изпратихме
и с тъга в сърцата им помахахме.

---

Оле, как щях да пропусна
за \"Моята гатанка\" конкурса!
Гатанчици съчинихме
и на рисунки изобразихме,
на шестима с медали гърди им закичиха,
а Кристина с купа красива отличиха.
Наградите от Чикаго чак пристигнаха
и детският талант отличиха.

---

Ето, че годината приключихме -
ний безброй неща научихме.

Тъй градината си презентираме,
тъй градината си рекламираме,
дето е с деца чудесни 
и с учителки добри известна.

Галина Петрова
13.09.2011 г. 14.25 ч
 

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me