uFeel.me
Броилка удивителна с опашка въпросителна
Автор: Довереница,  24 юли 2011 г. в 12:52 ч.
прочити: 331
 

На края на полянката -
едничко зайче плаче.
Във хола на диванчето -
две зайчета подскачат.

Три зайчета разглеждат
картинки със лисици
на масата пък четири
подрънкват със лъжици.

Пет зайчета във кухнята 
приготвят вкусна супа
от морковите дето
шест зайчета са купили.

Отказват седем зайчета
ушите си да мият,
а осем  многознайковци
в килерчето се крият

от девет дето целят 
вратите с топка гумена.
Останалите десет -
отдавна спят безшумно.

***
Въпросите навързани
са  просто само няколко:
Кой е забравил първото
самичко на полянката?

Юздите кой на двечките
нехайно е изпуснал?
Кой  малките край печката
във кухнята е пуснал?

С какви пари шесторката
навън е пазарувала?
И как така възможно е
седмина да  стачкуват?

Относно хигиената,
относно дисциплината
във заешко семейство-
не са ли нужни принципи?

Къде са питам щателно
родителите в къщата?
И колко са децата им
известно ли е всъщност?

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me