uFeel.me
човекът! /3/
Автор: gmihov,  24 юли 2011 г. в 17:15 ч.
прочити: 118

Част е от вечност

с форма - конечност

в свят вечен ,безкраен

с живот  краен,

с мечти, желания извисен

към Вечността устремен.

Иска всичко да знае,

Вечността да опознае,

като единство неделимо

с друго незаменимо

що живот и смърт се нарича

и на веки го обрича

от същност вечна

да бъде форма конечна.

Де се ражда и умира

без да разбира

защо Вечността го изгражда

и защо тя го разгражда.

Защо радост и мъка му дава

без с него да се съобразява?

Защо днес го има,

а утре веч го няма?

Защо това Богу е угодно

и така непонятно, сложно?

2004г.

 

 

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me