uFeel.me
Всяко живо същество
Автор: gmihov,  26 юни 2011 г. в 17:23 ч.
прочити: 142

Всяко живо същество

е съставено от вещество.

Има неизбежен край.

Това добре се знае.

Ражда се, живее, умира

и покой все не намира.

И на човека такава е съдбата

в безкрайната верига на живота.

Бог човека с ум дарил,

с разум го наградил

доброто от злото да различава,

като човек да се извисява,

звяр сред своите да не бъде,

като добър човек да пребъде.

Когато пред смъртта се изпари

да може сам анализ да направи

бил ли е в живота си добър

или на злото  слуга - звяр.

1995г.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me