uFeel.me
Великден
Автор: zefpet,  20 юли 2013 г. в 07:28 ч.
прочити: 696

Децата ни се върнаха по къщите
и малкото градче зачака чудото.
Покриха се оградите намръщени
със смях и със усмивки непринудени.

На кучетата лаят беше празничен,
пчелите зажужаха приповдигнато.
Врабците някак важно се поклащаха
по старата смокиня и намигаха.

Стариците се щураха разбързани
и малките двораве в такт помитаха.
Изчезнаха им болките от пръстите,
помилвали си внучетата, милите.

Разказваха преданията, вечните,
как тази нощ възкръснал е Спасителят.
Пречиства Той човеците от грешките
и светла вяра се заражда в мислите. 

Светът е по-красив на Възкресение,
градчето – преродено от децата ни.
„Христос Воскресе!” - чува се сред песните.
Пази ни, Боже, и дари ни щастие!  

 05.05.2013 г.

 

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me