uFeel.me
Тодорова задушница
Автор: zefpet,  30 юни 2013 г. в 10:31 ч.
прочити: 520

Събуди се селцето ни учудено
от тропота на конските копита.
Изгърбени старици се потрудиха
цветя да скъсат, Господ да почитат.


Затътриха нозете си към църквата
за мъртвите да палнат вощениците.
Циглета диви в гетото се дърлеха,
подритваха каруците по спиците.


На попа от окото му, незрящото,
прокапаха две капки покаяние.
А циганите поводите хващаха,
в кушията да търсят препитание.


След час приключи храмовата службица
и три женици църквата изпразниха.
А ромите скрепяваха си дружбата
с ракия и кебапчета, от мазните. 


Селцето ли? Обгрижва си стариците,
че младите са нейде по Европата.
А тази нощ два рома – черни призраци
обраха пак на църквата иконите.  


23.03.2013г.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me