uFeel.me
Стария пенсионер
Автор: gmihov,  6 юли 2011 г. в 08:39 ч.
прочити: 145

От атеист излъган,

от Бог забравен,

с имот ограбен,

без имот оставен,

наемник -роб тотален

в хомот впрегнат,

здраво в него затегнат

в чужбина да не избяга,,

за партията труд да полага

фабрики, заводи строеше,

бъдеще \"светло\" градеше

не за себе си,

не за  челядта си,

а за партия  \"любима\",

партия  \" негрешима\"

с вождове \"незаменими\"

на антихрист синоними,

диктатори тотални,

престъпници отбрани.

Партията \"любима\",

партията \"незаменима\"

от властта падна

и чудо голямо стана

името си тя смени

и отново във властта настани

пак с лъжи, измами

народ измъчен да мами,

от изпечени апаши

да създава богаташи

и отново  да няма народ

със собствен от деди имот,

да бъде народа наемник- роб

от люлка до гроб.

Тоталитаристите  станаха \"демократи\"

а апашите за дни богати.

За стария пенсионер,

наричан верен другар

настанаха тежки, трудни дни,

без надежди за добри бъднини.

От вождове забравен

на произвола на съдбата оставен

с политици пребоядисани

със страст за власт ненаситни,

на мафиоти и престъпници,

на крадци и измамници

на рекетьори и убийци

 изоставен и предоставен,

до тотална сиромашия изоставен

с дъщери и синове разпилени

на гурбет по чужди страни,

в тежка мъка и неволя,

останал без сили и воля

за достоен живот да се бори

тежко тегло да събори

челяд от далечна чужбина

в скъпата, мила родина

при него да се върне,

скъпи мили да прегърне,

преди от живота да си замине

за последен път да ги зърне.

1997г.

 

 

 

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me