uFeel.me
Прокъсана
Автор: Etchi,  6 ноември 2011 г. в 10:13 ч.
прочити: 497

Бодеш, като камък в обувка прокъсана -
ти го вадиш, а той се намъква обратно.
Идваш тук, поставяш маска навъсена
и се чудиш защо с мен не ти е приятно.

Затъмняваш стъклата на моето време
подновяваш на лакти старите кръпки.
Над сто ризи уших ти… и вече боли ме
бод до бод е в сърцето - кървави капки.

Да не беше замръквал тогава в нощта,
да не бях ти давала подслон… и снага!
Да не бях осветявала и път със свещта,
онзи път, който стига навътре в душа.

Не чу  „Моминството ми остави” дори,
нахълта в миг в сърцето… и в онзи кът.
Навярно по друго би било, да бях в зори
бележка аз открила „Вече съм на път”.

Но ти остана, продума ”Тук ми е добре”
сам леглото си постла, с платно от лен.
И от тогава в обувката прокъсана боде…
Боде, ала не искам нова… тази е за мен!

 06.11.2011
цикъл \"Черно перо\"

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me