uFeel.me
Огледал се Илия
Автор: gmihov,  4 юли 2011 г. в 08:24 ч.
прочити: 174

Огледал се Илия.

Обърна се.

Видял се пак сред тия.

Вчера без свобода,

наемник в беда

с господари и пъдари

да не избяга в чужда страна

с работа и пара

за храна, топлина.

Днес със свобода,

без пъдари да не бяга

сам със себе си да разполага,

но без работа, без пара

за храна и топлина

без имот, ограбен

от Бог, управник забравен

с челяд разпиляна

по света пропиляна

работа да дири

доходи да намери

да оцелява,

живот да съхранява

далеч от род, родина

на гурбет в чужбина,

че за нея работа няма

мизерия в родината има.

За Илия надежда няма.

Челяд да се върне

с радост да го прегърне.

Пенсията му е малка.

Ситуацията е жалка

Преди злото да си отиде

доброто да дойде

той от живата ще си отиде

и няма да го види.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me