uFeel.me
ОТ ВЕКА ДО ВЕКА /3/
Автор: gmihov,  14 март 2011 г. в 07:54 ч.
прочити: 140

От века до века

злото лъжи човека

с политика и религия

в неволи  до шия.

Лъже го в ад на земята

и с рай в небесата.

Така душата му обсебва

и на себе си го подчинява.

От него прави разбойник

и покорен войник

човек, човек да убива

злото да граби, пирува.

Така е било и ще бъде

докато злото го бъде

господар да е злото

на човека в потеклото,

а доброто жалък роб

от люлка до гроб.

Бог от себе си света създал

с закон вечен, ненарушим

с друг закон не заменим.

Вечна справедливост установил.

Всички пред тоз закон са равни.

Пред него няма привилегировани.

Това човека не разбрал

и свой закон си създал,

който сам ежедневно нарушава

и така злото се извисява,

а доброто в тегло потопява.

Време е човека от Бога да се поучи

и от него нещо добро да научи,

с закон в който справедливост няма

и господство на злото има

добро за човека не се получава

в подчинение на злото си остава.

Нужно е по примера на Бога

с мисъл справедлива и строга

човекът закон ненарушим,

закон вечен, незаменим

за себе си и потеклото си да създаде

и вечна справедливост  да даде,

която злото да унищожи,

а доброто навред извиси

и в лоното на необятния Всемир

човек с човек да заживее н вечен мир,

радостен, щастлив и доволен

и напълно волен и свободен.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me