uFeel.me
* * * Днес ( 3- ти март) * * *
Автор: Ithilia9Hwest,  3 март 2012 г. в 21:32 ч.
прочити: 255

Днес,

звън от камбани

празнични още

отеква в безкрая

над зелените площи.

 

Днес,

златни лъчи

като щикове бойни

избутват победно

Черните нощи,

планини се прекланят

над кървави мощи

на герои юначни,

що кротко почиват

дълбоко в Балканска земя

защото е СВОБОДНА, защото е ЖИВА -

България не е веч роба.

 

Днес,

в ден заветен

и душите Им ликуват,

че свободни сме вече

небесата пируват.

 

Днес,

българино, гордей се

със свойта Свобода.

кръстена в майчини сълзи и вяра е тя,

родена от  геройство

и скръб на народа,

що надигна се славно

и строши Обкова,

изхранена с молитви,

повита с минало славно,

израснала в поли планински

опирала се на геройско рамо,

проходила подпряна

на сабя, револвер,

продумала със първи думи

на Бенковски:

„Ставайте, роби,

яз не ща ярем.”

 

Днес,

с лъвски рев

на Дякон Левски, Игнатий,

ликувайте бодро

в памет на дедите ни святи,

че веригите ги няма

и не свеждаме глави.

 

Днес,

на 3-ти март, народе,

България се освободи!

 

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me