uFeel.me
Tръстиката в хербарий се троши
Автор: Gentiana,  6 февруари 2011 г. в 01:17 ч.
прочити: 373

Тръстика бях,
когато викаха лозите
в родилни мъки и
сълзеше гроздов сок
по листите ми -
жални и превити,
че вятър ги косеше -
зъл, жесток.
Зрънца от имел -
стреснати минути
търкаляха се в
ароматен дим и
смачкани се пукаха ...
Нечути
се давеха в блатата
Бог и син,
за да изплуват като
странни бели птици и
семената ми узрели
да кълват.
Души на блудници и вещици
свещици
в сумрака палеха.
Как този миг бе свят!

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me