uFeel.me
Сълзите във очите са следа
Автор: nella_gold,  23 февруари 2011 г. в 19:37 ч.
прочити: 485
О, знам, че ти е втръснало до синьо -
мастилено-зеленото небе ,
и гарваново – белите ти птици,
за помощ дето са разперили криле.

Дори разбрах, че твойто утро
не всеки път започва със кафе.
И слънцето изгрява късно,
във люлката на зимни ветрове.

Но не топли. Прозорецът
във сиво е застинал
и не пропуска слънчевите вопли-
единствено да те целунат... Пак.

Денят ти празен май се суети.
Загубил дирята на светлината.
А чужда сянка в твоите очи
прехвърля стари сметки за отплата.

Завесите отново ли кървят? Подпалени
от нечие старание. Мълчание
и смут душата ти гризат –
изгубили се във фалшивото старание.

Тревите, осланени в бледо резеда,
потръпват, да се вдигнат, неуспели ,
под тежестта на твойте стъпки нагнетени.
Сълзите във очите са следа,

но някак по-студени ми изглеждат.
Усмихни се. Неее... Нима
оранжево-лилавите цветя
в студените ти длани ще изсъхнат?!

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me