uFeel.me
Пикасо
Автор: balada,  14 юли 2011 г. в 18:44 ч.
прочити: 197

Незавършената му квартира.
Зелените огледала и
непревземаемото нощно шкафче,
приличащо на някакъв макет
на футуристичен град
със всичките неща отгоре му.
Всичко е квадратно, правоъгълно
и паралелепипеди навсякъде
в паралелепипедната стая.
Художникът го няма.
Нарочно той творбата е оставил
без присъствието си.
Все пак говорим за кубизъм,
в който няма място за
портрети живописни.
Но ето го и него.
Часът е четири и половина.
На главата си картонена кутия
носи с два квадратни отвора
за своите очи.
Облечен е в голям кашон,
от който се подават краката му
в четири по-малки
кашони екипирани.
Все пак говорим за кубизъм.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me