uFeel.me
Искам
Автор: ende,  13 февруари 2005 г. в 00:00 ч.
прочити: 655
Искам и небе да съм, и суша, и море,
и слънце, и луна,
и огън, и вода,
и цвете, и ламя,
и звяр, а и човек,
сън, миг, кон, куче, котка, кошче за боклук,
бог, дявол, и робот,
мечта, кошмар, живот,
и минало, и бъдеще, и настояще!

Искам обичта ви,
и мислите, и чувствата, и паметта ви,
съзнанието и фантазията, деня ви,
и смисъла на съществуване, децата ви,
и домовете ви, и златните ви рибки,
очите ви, ушите и всяка ваша клетка,
с душа и тяло да сте мои роби!

Искам да ви дам живот и здраве,
и радост, и любов,
и песен, и картина, а и слово,
и лек, а може би отрова!

Искам да градя и разрушавам,
живот да давам и да умъртвявам,
да тичам, да лежа и да се влача,
да мога, да не зная,
да видя във очите ви,
че се нуждаете от мен,
да си откъсна звезда, наместо ябълка,
пиейки Млечния път, да я изям,
да лапна наведнъж Земята,
да глътна цялата Вселена,
да се стопя,
да снимам филм,
да пея и да свиря,
да пиша и да режисирам,
да рисувам и да композирам,
да боядисвам стени,
така че да ги разрушавам,
да чувствам, да забравя,
и да се скрия, и смело тука да остана,
да падна в дупка,
да изкача върха на сладоледа,
с ръка да хвана истината като малко птиче,
да се провикна, а светът да бъде само мое ехо,
на всички да помагам
и да ги ограбя,
да не направя нищо
и да сторя всичко!

Искам добра да бъда
и лоша, и мръсна, и зла,
и влюбена, мила и вечно засмяна,
и плачеща, и малка, и голяма,
и огорчена, и раздирана,
и пълна със омраза,
и победителка и победена, и обичлива,
и обожавана и обругана,
и сама!

Искам себе си да изживея
и да ме запомните с това!

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me