uFeel.me
А казват, че на разсъмване е най-тъмно
Автор: Gentiana,  12 юли 2011 г. в 20:26 ч.
прочити: 237
Танцувай, циганко,
ти, която в нощите ми
крадеш спомени,
за да ги разпръснеш
като карти
и да гадаеш на вятъра,
замръкнал скитник,
морно опрял гръб
на бора,
там на ръба на Времето,
склон слизащ много надолу-
стръмно и опасно
подир дъха на
мащерка,
розмарин
и мента,
подир копнежите
на чановете,
избягали от стадата
и подир дръзките ми мисли,
излезли навън полуголи,
за да танцуват с теб,
размятали прозрачни поли
и коси на самодиви...
Танцувай.
Тази нощ Луната е
в пълнолуние-
едно голямо
сребърно огледало -
кръгло и дълбоко
като жажда.
Оглеждам се в него ...
и отвъд сънищата си
преминавам.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me