uFeel.me
Вик на Едвард Мунк
Автор: tinarosivoice,  24 март 2013 г. в 20:50 ч.
прочити: 317

Карминово ранен застинал сводът–
небе със кръв налято наполовина,
над моята глава подпалва огън,
аз стоя в състоянието – полужива.

И руши се мир у мен в очите, плах,
пясъчно улягам, посивявам и страх
за гърлото хваща пронизва изцяло,
и нещо беззвучно от устни отвяло.
 
Излетя, метна се в пробитите крила 
и рухна в мъртвите възли на езеро...
половин небе безмълвно меня цвят–
като потоци стичащи се от платно

багрещи краски и мъртва намазка.
Съзнание в плам до болка притисък,
гори  поднебесен езикът му кървав,
и всичко остана – разбито в писък... 






 Крик Мунка






 






Разгадаев




...а я стоял, дрожа от волнения, ощущая бесконечный крик, пронзающий природу.
(Эдвард Мунк)


Карминовой раной застыл небосвод –
полнеба наполнилось кровью, и вот
пылает огонь над моей головой.
Стою в состоянии «полуживой»,

и рушится мир у меня на глазах.
Песком оседаю, седею, и страх
за горло берёт и пронзает насквозь,
и что-то беззвучное с губ сорвалось.

Взлетело, метнулось с пробитым крылом
и рухнуло в озеро мёртвым узлом...
Полнеба безмолвно меняет цвета –
Как будто стекают потоком с холста

багровые краски и смерти мазки.
Сознание сжато до боли в тиски,
горит поднебесья кровавый язык,
и всё, что осталось – сорваться на крик...

 

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me